Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Apmēram 200 ASV karavīru paliks Sīrijā

ASV paturēs Sīrijā apmēram 200 savu karavīru pēc tam, kad būs īstenota ASV bruņoto spēku izvešana no šīs valsts, ceturtdien paziņoja Baltā nama administrācija.

"Neliela miera uzturēšanas grupa ar apmēram 200 karavīriem paliks Sīrijā uz kādu laika periodu," sacīja Baltā nama preses sekretāre Sāra Sandersa.

ASV prezidents Donalds Tramps decembrī paziņoja, ka džihādistu grupējums Islāma valsts ir sakauts, un tviterī pavēstīja, ka izvedīs no Sīrijas tur dislocētos aptuveni 2000 ASV karavīru.

ASV militārpersonas ir paudušas bažas par Trampa neskaidro plānu, un bijušais aizsardzības ministrs Džims Matiss prezidenta lēmuma dēļ decembrī atkāpās no amata.

Valsts departamenta preses pārstāvis Roberts Paladino otrdien paziņoja, ka ASV nav grafika plānotajai karavīru izvešanai no Sīrijas.

"Mums nav grafika, ko pašreiz būtu iespējams apspriest," sacīja Paladino, bet viņš uzsvēra, ka karavīru izvešana notiks apdomīgi un saskaņoti.

ASV atbalstīto Sīrijas kurdu spēku liktenis pēc amerikāņu karavīru aiziešanas joprojām ir neskaidrs. Turcija ir draudējusi uzbrukt kurdu spēkiem pēc ASV aiziešanas no Sīrijas.

Top komentāri

Irlielāmērāticams
I
ka ir bīstami atstāt tik mazu kontingentu Sīrijā. Ja nu vienīgi nav izplānota kāda viltība.
Ass
A
ASV karavīri un citas armijas daļas Sīrija uzturas nelikumīgi ,pārkāpjot visas starptautiskas normas.Isak sakot okupējuši neatkarīgas valsts teritoriju.Armijas izvešanai nav noteikti termini un tas varētu nozīmēt ka atkārtosies Afganistānas scenārijs (it ka ievedīsim ,bet varbut arī ne).
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits