Laika ziņas
Šodien
Migla
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
ASV vadītājs koalīcijas līderis ģenerālis Stīvens Taunsends neuzskata, ka censties al Bagdadi sagūstīt dzīvu ir to pūļu vērts

ASV par Islāma valsts līderi: Mēs viņu centīsimies nogalināt

ASV bruņotie spēki, kas pieļauj, ka Islāma valsts līderis Abu Bakrs al Bagdadi vēl aizvien ir dzīvs un slēpjas Eifratas ielejas vidienē, sola mēģināt viņu nogalināt, ziņo The Guardian.

Jūnijā Krievijas bruņotie spēki pieļāva, ka gaisa uzlidojumā ir nogalinājuši al Bagdadi. Šādu informāciju pauda arī Sīrijā balstīto cilvēktiesību organizāciju pārstāvji. Tomēr šobrīd, ņemot vērā ASV militāro dienestu pieļāvumus, šī informācija nav apstiprinājusies un teroristu līdera meklējumi turpinās. 

Šobrīd tiek pieņemts, ka viņš slēpjas kaut kur uz robežas starp Sīriju un Irāku. Laikā, kad Irāka atzīmē vēl vienas provinces atbrīvošanu no teroristiskā grupējuma varas, ASV ģenerālis Stīvens Taunsends paziņojis, ka viņa spēki turpina meklēt Islāma valsts līderi.

"Islāma valsts pēdējais bastions būs Eifratas upes ielejas vidienē," sacīja ģenerālis, piebilstot: "Kad mēs viņu atradīsim, es domāju, ka mēs pirmkārt mēģināsim viņu nogalināt, censties viņu sagūstīt, visticamāk, nebūs to pūļu vērts".

Jānorāda gan, ka par spīti 25 miljonu ASV dolāru lielajai atlīdzībai, teroristu līderis jau sešus gadus veiksmīgi dzīvo brīvībā un koordinē grupējuma darbību. 

Top komentāri

Pravietisnejaukais
P
Pasaulei mieru var dot tikai Jēzus no Nācaretes. Pārējie var tikai nogalināt "pēdējo " līderi. Bet nepaies divas dienas, kad jau būs cits vietā... .
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits