Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 29. septembris
Mihails, Miķelis, Mikus, Miks

Damaska: Sīrijas notriektais Turcijas iznīcinātājs pārkāpa valsts suverenitāti

Turcijas iznīcinātājs F-4, ko piektdien notrieca Sīrijas armija, "pārkāpa Sīrijas suverenitāti," ar šādu paziņojumu pirmdien nāca klajā Sīrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis Džihads al Makdisi.

"Turcijas kara lidmašīna pārkāpa Sīrijas gaisa telpu, un reaģējot uz to, Sīrijas gaisa aizsardzības spēki atbildēja, un lidmašīna avarēja Sīrijas teritoriālajos ūdeņos," skaidroja pārstāvis. "Notikušais bija klajš Sīrijas suverenitātes pārkāpums."

Sīrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis arīdzan piebilda, ka "Turcija jau apstiprinājusi, ka tās lidmašīna pārkāpa Sīrijas gaisa telpu".

Jau ziņots, ka Turcija pieprasījusi otrdien sasaukt NATO ārkārtas sēdi saistībā ar tās lidmašīnas notriekšanu. "Ja sanāksmes mērķis ir nomierināt situāciju un sekmēt stabilitāti, mēs novēlam veiksmi," sacīja Makdisi. Taču, "ja sanāksmes mērķis ir agresija, tad mēs sakām, ka Sīrijas gaisa telpa, teritorija un ūdeņi ir svēti Sīrijas armijai, tāpat kā Turcijas gaisa telpa, teritorija un ūdeņi ir svēti Turcijas armijai."

Sīrijas Ārlietu ministrijas pārstāvis arī atklāja, ka šobrīd notiek meklēšanas un glābšanas operācijas, un Damaska sadarbojas ar Ankaru. "Diemžēl mēs neatradām pilotus, taču mēs jau esam atraduši iznīcinātāja atlūzas," viņš piebilda.

Kā ziņots, Turcijas ārlietu ministrs Ahmeds Davutoglu svētdien pavēstīja, ka iznīcinātājs F-4, ko piektdien notrieca Sīrija, tobrīd atradies starptautiskajā gaisa telpā, bet stundas ceturksni pirms tam uz īsu mirkli šķērsojis Sīrijas gaisa telpas robežu.

Turcijas iznīcinātājs no radaru ekrāniem pazuda piektdien ap plkst.12 pēc Latvijas laika. Kā noskaidrojās vēlāk, sašautais iznīcinātājs nogāzies aptuveni desmit kilometrus no Sīrijas piekrastes Latākijas provincē. Sestdien Sīrija atzina, ka notriekusi Turcijas iznīcinātāju, kurš ielidojis tās gaisa telpā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits