Laika ziņas
Šodien
Migla
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Dezertējušais ģenerālis: Sīrija gatavojas ķīmisko ieroču pielietošanai

Sīrijas režīms gatavojas pret savu tautu pielietot ķīmiskos ieročus, intervijā britu laikrakstam The Times apgalvo bijušais Sīrijas ķīmisko ieroču arsenāla pārraugs. Ģenerālmajors Adnans Sillu pirms dezertēja no Sīrijas armijas pirms trim mēnešiem piedalījies kādā sanāksmē, kurā runāts par ķīmisko ieroču izmantošanu gan pret nemierniekiem, gan pret civiliedzīvotājiem.

"Mēs nopietni diskutējām par ķīmisko ieroču izmantošanu, tostarp par to, kā mēs tos izmantosim un kurās vietās," intervijā, kas publicēta laikraksta trešdienas numurā, saka Sillu. "Mēs to apspriedām kā pēdējo līdzekli gadījumam, ja režīms zaudētu kontroli pār kādu svarīgu teritoriju, piemēram, Alepo." Sarunās par ķīmisko ieroču izmantošanu piedalījušies arī Irānas Revolucionārās gvardes pārstāvji.

Ģenerālis, kurš šobrīd uzturas Turcijā, sarunā ar The Times pauda pārliecību, ka prezidents Bašara al Asada režīms galu galā ķersies pie ķīmiskajiem ieročiem. Sillu piebilda, ka minētā sanāksme bijusi pēdējais piliens, kas licis viņam izšķirties par dezertēšanu.

Ģenerālis arī paziņojis, ka Damaska apsvērusi iespēju ķīmiskos ieročus piegādāt Libānas šiītu bruņotajam grupējumam Hizbollah, piebilstot, ka tos bijis paredzēts izmantot pret Izraēlu. Sillu atzinis, ka Asada režīmam "nav ko zaudēt" un ka nekas to neattur no ķīmisko ieroču nodošanas citiem. "Ja starp Hizbollah un Izraēlu sāksies karš, tas Sīrijai nāks tikai par labu," norādījis dezertējušais ģenerālis.

Tikmēr Vācijas prese otrdien ziņoja, ka Sīrijas armija esot izmēģinājusi ķīmisko ieroču palaišanas sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits