Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 16. maijs
Edijs, Edvīns

Irākas robežsargi noliedz, ka būtu noticis Turcijas iebrukums

Irākas teritorijā nav iekļuvis neviens Turcijas karavīrs, otrdien apliecināja Irākas robežsargi un kurdu kaujinieki. Dienu iepriekš informācijas avoti Ankaras drošības struktūrās medijiem apgalvoja, ka Turcijas armija, arī tanki un cits militārais transports, šķērsojis robežu ar Irāku.

"Irākas teritorijā nav iebrukuši Turcijas karavīri vai citi bruņotie spēki," sacīja Irākas Dahūkas provinces robežsardzes komandieris pulkvedis Huseins Tamers.

"Turcijas karaspēks nav iekļuvis Kurdistānas teritorijā," apliecināja bruņoto separātistu kaujinieku grupējuma - Kurdistānas Strādnieku partijas (PKK) - preses pārstāvis Ahmeds Deniss.

Grupējumam, kas Turcijā jau gadiem ilgi rīko uzbrukumus armijai un policijai, ir bāzes Irākas autonomajā Kurdistānas reģionā.

Informācijas avoti Turcijas drošības struktūrās pirmdien apgalvoja, ka Irākas teritorijā Sijahkajas ciema apkārtnē iebraukuši 20 tanki un 30 armijas automašīnas, turklāt Turcijas kara lidmašīnas bombardējušas Haftaninas reģionu. Armijas helikopters karavīrus nogādājis Zabā, lai ieņemtu Sinahtu, kas atrodas netālu no Haftaninas.

Taču arī Turcijas armija otrdien noliedza izskanējušo informāciju, ka tās tanki būtu šķērsojuši Irākas robežu.

Kā teikts bruņoto spēku tīmekļa vietnē ievietotajā paziņojumā, "šodien medijos parādījās ziņas, ka mūsu tanki šķērsojuši robežu. Šīs ziņas neatbilst patiesībai".

"Mūsu tanki rīkoja militārās mācības uz austrumiem no Silopi mūsu teritorijā un netālu no [Irākas] robežas," skaidroja militārpersonas.

Jau ziņots, ka PKK Turcijā Irākas pierobežā 19.oktobrī nogalināja 24 turku karavīrus un ievainoja vēl 18. Tik lielus zaudējumus Turcijas armija vienā bruņotā incidentā nebija pieredzējusi kopš 1993.gada.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits