Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +9 °C
Daļēji saulains
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

Izraēla Krievijas lidmašīnas notriekšanā vaino Asadu un Irānu

Izraēla otrdien pauda nožēlu par to, ka Krievijas armijas lidmašīnas apkalpes locekļi zaudējuši dzīvību, kad viņu lidaparātu kļūdas pēc Izraēlas uzlidojuma laikā notrieca Sīrija, un notikušajā vainoja Sīrijas prezidentu Bašāru el Asadu un Irānu. "Izraēla pauž nožēlu par Krievijas lidmašīnas, kas tika notriekta Sīrijas pretgaisa aizsardzības ugunī, apkalpes locekļu nāvi," teikts Izraēlas armijas paziņojumā.

"Izraēla uzskata, ka Asada režīms, kura armija notrieca Krievijas lidmašīnu, ir pilnā mērā vainīgs par šo incidentu. Izraēla arī uzskata, ka Irāna un terora organizācija Hizbollah ir atbildīgas par šo bēdīgo atgadījumu."

Izraēlas pirmdien vakarā īstenotās operācijas mērķis bijis Sīrijas militārais objekts, no kura bruņojuma ražošanas sistēmas Irānas vārdā drīz būtu nosūtītas Libānas šiītu grupējumam Hizbollah. Izraēla uzskata Irānu par savu galveno ienaidnieku. 2006. gadā Izraēlas un Hizbollah starpā notika karš.

Izraēla arī apstrīdējusi Krievijas versiju par notikumu secību. "Laikā, kad notika uzbrukums mērķim Latākijā, Krievijas lidmašīna, kurai tika trāpīts, neatradās operācijas apvidū," teikts armijas paziņojumā. "Kad Sīrijas armija raidīja raķetes, kas trāpīja Krievijas lidmašīnai, [Izraēlas] iznīcinātāji jau atradās Izraēlas gaisa telpā". "Krievijas lidmašīnai tika trāpīts un tā tika notriekta plašās un neprecīzās Sīrijas pretgaisa aizsardzības uguns dēļ," teikts paziņojumā.

Krievijas Aizsardzības ministrija otrdien paziņoja, ka tās izlūklidmašīnu, kurā atradās 15 cilvēki, virs Vidusjūras notriekusi Sīrijas zenītraķete. Ministrija norādīja, ka tās lidmašīnai nejauši trāpījusi viena no Sīrijas raķetēm, kas tika izšautas uz četriem Izraēlas iznīcinātājiem, kuri pirmdienas vakarā veica uzlidojumu objektiem Latākijas provinces piekrastē. Maskava notikušajā vainoja Izraēlu, jo tās lidaparāti esot Krievijas lidmašīnu "iespieduši ugunslīnijā". 

Krievijas aizsardzības ministrs Sergejs Šoigu telefonsarunā ar savu Izraēlas kolēģi Avigdoru Lībermanu izteicies, ka Izraēlas gaisa spēki ir "pilnībā atbildīgi" par krievu lidmašīnas un tās apkalpes bojāeju, un brīdinājis, ka Maskava sev rezervē tiesības uz attiecīgu atbildi.

Top komentāri

Avramovs
A
Ko par to teica Lavrovs?
Latvijas žīds
L
Būtu labāk pateikuši, ka noblieza. Būtu jautrak...
kremlin.ru
k
Krievi apgalvo ka Izraēlas lidotāji piesegušies ar krievu IL-20. Pilnīga laža. Kronis ir tas, ka Izraēlas F-16 lidoja pilnīgi citā lidojuma ešelonā kā IL-20, kas pilnība izslēdz to ka raķete izvēlējas vienu no vairākiem mērķiem. Raķetei ko izšāva t.s. "sīrieši"( tikai nezkāpēc viņi vienmēr tik sulīgi lamājās "otbornim matom") nebija cita mērķa kā IL-20 ko izvēlēties. Un vēl izrādās ka F-16 tajā brīdi atradās vēl ārpus radaru "zaxvata" zonas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits