Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Kataras atbalstīta grupējuma kaujinieki iekļuvuši Sīrijas kauju pilsētā Kusairā

Sīrijas opozīcija piektdien paziņoja, ka stratēģiski svarīgajā Kusairas pilsētā, par kuru patlaban notiek sīvās cīņas, ieradušies nemiernieku papildspēki - vairāki simti vīru.

"Aptuveni 1000 karotāju no visas Sīrijas" ir iekļuvuši Kusairā, kuru nemierniekiem ar Libānas šiītu kustības Hizbollah atbalstu cenšas atkarot valdības karaspēks, žurnālistiem Stambulā sacīja Sīrijas Nacionālās koalīcijas pagaidu līderis Georgs Sabra.

Kataras atbalstītais bruņotais grupējums Liwa al-Tawhid, kam ir ciešas saites ir Musulmaņu brālību, savā sociālā tīkla Facebook lapā apgalvo, ka tā karotāji esot sasnieguši ielenkto pilsētu. "Simtiem" nemiernieku, kaujās zaudējuši 11 biedru, izlauzušies caur armijas pozīcijām netālu no Šamsinnas ciemata uz ziemeļaustrumiem no Kusairas, pavēstīja Londonā bāzētās sīriešu aktīvistu organizācijas Syrian Observatory for Human Rights pārstāvis Rami Abdelrahmans.

Sabra šonedēļ aicināja nemierniekus no visas Sīrijas doties palīgā Kusairas cīnītājiem. Viņš arī vērsās pie starptautiskās sabiedrības, mudinot to izveidot humanitāru koridoru, lai no Kusairas varētu izkļūt tur palikušie civilisti. ASV savukārt pieprasījušas, lai no Sīrijas nekavējoties tiek atvilkti Hizbollah kaujinieki, kam divas nedēļas ilgušajās kaujās par Kusairu esot avangarda loma.

Sīrijas konflikts turpinās jau vairāk nekā divus gadus. Atbilstoši aktīvistu aplēsēm dzīvību konfliktā zaudējuši 94 000 cilvēku. Valsti pametuši 1,4 miljoni bēgļu, bet pašā Sīrijā pārvietoto personu skaits jau sasniedzis 4,25 miljonus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits