Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

Kaujinieks: Sīrijas nemierniekus apmāca Lībijas pilsoņkara veterāni

Sīrijā uzturas pagājušā gada Lībijas pilsoņkara veterāni, kas tur apmāca opozīcijas karotājus, kā arī palīdz viņiem organizēties, ziņu aģentūrai Reuters apliecināja lībiešu-īru izcelsmes kaujinieks Husams Nadžars.

Viņš ir apmācīts snaiperis un bijis viens no karotājiem ietekmīgā komandiera Mahdi al Harati vadītajā vienībā, kas pērn Tripolē ieņēma Lībijas diktatora Muamra Kadafi rezidenci. Tagad Harati Sīrijā vada vienību, kurā pamatā ir sīrieši, bet arī vairāki ārvalstu karotāji, tostarp 20 viņa Lībijas vienības pieredzējušie kaujinieki. Pirms dažiem mēnešiem viņš pievienoties aicinājis arī Nadžaru, kurš tobrīd jau bijis Dublinā.

Lībiešu vidū, kas palīdz Sīrijas nemierniekiem, ir komunikāciju, loģistikas, humanitāro jautājumu un smago ieroču speciālisti. Viņi darbojas treniņbāzēs, apmācot nemierniekus kaujas taktikā. Piecos mēnešos, kas pagājuši kopš Nadžara ierašanās Sīrijā, nemiernieku arsenāls kļuvis piecas reizes jaudīgāks. Nemiernieki ieguvuši arī lielkalibra pretgaisa un snaiperu ieročus.

Kaut arī daudzas nemiernieku vienības cīnās zem Brīvās Sīrijas armijas karoga, atsevišķas vienības pakļautas tikai lokālai vadībai un to starpā pastāvošā koordinācija ir vāja, atzīst Nadžars.

Sīrijas nemierniekiem ārzemju karotāju klātbūtne ir delikāts jautājums. Prezidenta Bašara al Asada valdība nemierniekus dēvē par "Persijas līča valstu un Turcijas bruņotajiem spēkiem", apsūdzot Persijas līča sunnītu valstis un Turciju, ka tās apbruņo, finansē un vada nemierniekus.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits