Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Krievija no Čečenijas uz Sīriju nosūtījusi 300 militāro policistu

Sīrijā īpašu uzdevumu veikšanai no Krievijas ieradušies aptuveni 300 Bruņoto spēku militārās policijas karavīru, kas līdz šim bija dislocēti Čečenijā, piektdien pavēstīja Krievijas Aizsardzības ministrija.

Tuvākajā laikā viņi sāks gādāt par iedzīvotāju drošību, uzturēt tiesisko kārtību, patrulēt atsevišķos rajonos un palīdzēt kurdu pašaizsardzības spēku un viņu bruņojuma atvilkšanā 30 kilometru attālumā no Sīrijas-Turcijas robežas, norādīja ministrija.

Sīrijā ieradušies vislabāk sagatavotie karavīri, kuriem ir pieredze šādās operācijās un kas ir apmācīti Militārās policijas skolā Vladikaukāzā.

Sīrijā Hmeimimas aviobāzē no Krievijas nogādāti vairāk nekā 20 bruņutransportieru Tigr un Taifun-U. Krievijas militārie policisti tajos veiks savus uzdevumus.

Krievijas un Turcijas prezidentu sarunās Sočos 22.oktobrī tika pieņemts memorands, un atbilstoši tam Krievijas militārās policijas vienības izvirzījušās pie Sīrijas-Turcijas robežas.

ASV mēneša sākumā negaidot paziņoja, ka izvedīs savus karavīrus no Sīrijas, kas padarīja iespējamu Turcijas ofensīvu pret kurdu kaujiniekiem Sīrijas ziemeļos.

Krievija, kas ir Sīrijas valdības galvenā militārā atbalstītāja, šonedēļ panāca vienošanos ar Turciju par kopīgu patrulēšanu Sīrijas ziemeļaustrumos.

Saskaņā ar otrdien Sočos parakstīto vienošanos Turcijas spēki paliks pilnībā dislocēti rajonā, kur dzīvo galvenokārt arābi un kas bija tās divu nedēļu ilgušās ofensīvas galvenais mērķis.

Vienošanās arī pieprasa kurdu spēku atvilkšanu no Turcijas-Sīrijas robežas visā šīs robežas garumā, kas ir 440 kilometri, piespiežot kurdus atdot dažas no viņu galvenajām pilsētām un sagraujot viņu sapņus par autonomiju Sīrijā.

ASV prezidents Donalds Tramps, kurš bija devis rīkojumu par daļēju spēku atvilkšanu, šonedēļ uzrunā televīzijā sacīja, ka neliels skaits ASV karavīru paliks Sīrijā, galvenokārt, lai aizsargātu naftas rūpniecības objektus.

Top komentāri

viens
v
"uzturēt tiesisko kārtību" hmm ,tapat kaa chechenija? putins temee atkal uz nobela premiju!!!
izskatās
i
ka krievi Sīrijā nodarbojas ar to pašu ko Baltijā, Vācijā,Polijā, Gruzija-ar laupīšanām, ja jau vajag militāro policiju.
rusulmanis
r
Atvilks no Maskavobadas ?
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits