Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Laikraksts: Seksa džihāds kļuvis par karadarbības Sīrijā neatņemamu sastāvdaļu

Šīs meitenes uz Sīriju sūta islāmistu organizācijas, dēvējot viņu misiju par „pagaidu laulībām”. Daudzas no viņām atgriežas dzimtenē, lai laistu pasaulē bērnus, kuri nekad neredzēs savus tēvus un netiks uzskatīti par likumīgās laulībās dzimušiem, raksta Itālijas izdevums La Stampa.

„Tās ir neparastas mātes – jaunas sievietes no Tunisijas un citām islāma valstīm, kuras brauc uz Sīriju ar vienu vienīgu mērķi: uzdāvināt islāmistu nemierniekiem dažus tuvības mirkļus. Runa ir par īslaicīgām attiecībām, kuras bieži notiek blakus ugunslīnijām esošās mājās. Gandrīz vienmēr šīs tikšanās noved pie grūtniecības, un tas noteikti kļūs par drāmu, kura pavadīs šīs meitenes un viņu bērnus visu turpmāko dzīvi,” teikts rakstā. 

„Oficiāli notiekošais saucas par jihad al nikah – pietiekami dīvaina formula, lai definētu savienību, kas ilgst tikai dažas minūtes. Šis džihāds to alkstošajām meitenēm atkārtojas daudzas reizes, tomēr viņas ir pārliecinātas, ka šādi piedalās „svētajā karā”. Tikmēr viņu bērni nāks pasaulē ne tikai ārpus laulības – viņiem nāksies dzīvot bez tēva un vispār bez ģimenes, jo tuvinieki tradīciju vārdā atteiksies no savām meitām un māsām,” norāda laikraksts.

„Cilvēktiesību aizstāvju organizācijas mēģina pārtraukt meiteņu straumi uz Sīriju, bet tā ir ļoti grūta cīņa, kurā nav iespējams gūt uzvaru. Ne tikai tāpēc, ka ģimenes atsakās apspriest šo tematu, bet arī dēļ spēcīga psiholoģiskā spiediena, kuru imami un sludinātāji – salafīti izdara uz ticīgajiem mošejās un savās organizācijās, pārliecinot meitenes, ka viņu ķermenis nav nekas, salīdzinot ar „svēto karu””, teikts publikācijas noslēgumā. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits