Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Laikraksts: ASV iesaka Izraēlai pagaidām aprobežoties ar neliela mēroga sauszemes operācijām Gazas joslā

ASV prezidenta Džo Baidena administrācija ieteikusi Izraēlai pagaidām aprobežoties ar neliela mēroga sauszemes operācijām Gazas joslā, kas ir aptuveni tas, ko Izraēlas armija pašlaik veic Gazas joslas ziemeļu daļā, vēsta laikraksts The Times of Israel, atsaucoties uz anonīmu ASV amatpersonu.

Pēc laikraksta sarunbiedra teiktā, tajā pašā laikā pati Izraēlas vadība nevēlas sākt pilna mēroga ofensīvu, jo tas apdraudētu "Hamās" sagūstīto ķīlnieku dzīvības.

Kā raksta "The Times of Israel", ASV prezidenta administrācijas darbiniekiem joprojām ir šaubas par Izraēlas stratēģiskajiem plāniem - Izraēlas premjerministrs Benjamins Netanjahu vēl nav paskaidrojis, ko viņš vēlētos redzēt pie varas Gazas joslā pēc "Hamās" gāšanas un iznīcināšanas. Pēc laikraksta sarunbiedra teiktā, Vašingtona ir paudusi bažas par šāda plāna trūkumu pašam Netanjahu un viņa tuvākajiem palīgiem.

Izraēlas armijas preses pārstāvis viceadmirālis Daniels Hagari sestdien paziņoja, ka Izraēlas karavīri virzās pa sauszemi Gazas joslas ziemeļos un paplašina savu operāciju.

Netanjahu sestdien televīzijā paziņoja, ka Izraēlas sauszemes spēki ir iebrukuši tā dēvētajā "ļaunuma cietoksnī", ar to domājot Gazas joslu, un piebilda, ka komandieri tagad ir izvietoti "visā Gazas joslā". Viņš sacīja, ka ķīlnieku atgūšana ir neatņemama militāro mērķu daļa, bet ka tās galvenā prioritāte ir likvidēt "Hamās".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Ukrainas armija nedaudz atkāpusies rietumu virzienā

Ukrainas armijas virspavēlnieks Oleksandrs Sirskis svētdien paziņojis, ka situācija frontē ir saasinājusies un krievi aktīvi uzbrūk visā frontes līnijas garumā, dažos virzienos gūstot taktiskus pan...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits