Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Opozīcija aicina ārvalstis sākt militāru operāciju Sīrijā

Sīrijas opozīcija aicinājusi arābu valstis un rietumvalstis sākt militāru operāciju Sīrijā, kur sadursmju starp opozīciju un valdības spēkiem rezultāta jau gājuši bojā vairāk nekā 7500 cilvēki, vēsta aģentūra Reuters.

Sīrijas Nacionālās padomes pārstāvji preses konferencē Stambulā paziņoja, ka militāra intervencija Sīrijā nepieciešama „humanitāro koridoru izveidei”. Bez tam opozīcijas pārstāvji pieprasīja lidojumiem aizliegtas zonas izveidi visas valsts teritorijā, apgalvojot, ka šādi tiks izbeigta vardarbība pret mierīgajiem iedzīvotājiem.

Tāpat Nacionālās padomes pārstāvji paziņoja, ka vairākas valstis jau šobrīd palīdz apbruņot nemierniekus, kuri karo pret Sīrijas prezidenta Bašara Asada valdības karaspēku. Paziņot, kur tieši atrodas šim mērķim izveidotais birojs, kā arī nosaukt valstis, kuras sekmē nemiernieku apbruņošanu, Padomes pārstāvji atsacījās.

Sīrijas Nacionālā padome, kuras centrālais birojs atrodas Turcijā, ir lielākā Sīrijas opozīcijas apvienība ārvalstīs, un par savu mērķi izvirzījusi B. Asada valdības gāšanu. Padome tika izveidota 2011. gada augustā. Tajā darbojas aptuveni 270 redzami opozīcijas aktīvisti, bet organizācijas vadītājs ir profesors Burhans Haliuns.

Sīrijā jau gadu turpinās protesti un bruņotas sadursmes starp valdības un opozīcijas spēkiem. 12. martā Sīrijas valdība piekrita Krievijas un Arābu valstu līgas piedāvātajam, no pieciem punktiem sastāvošajam plānam situācijas noregulēšanai. Opozīcijas attieksme pret šo plānu, kas paredz sākt sarunas bez jebkādiem iepriekšējiem nosacījumiem, pagaidām nav zināma. Šodien ar Nacionālās padomes vadību plāno tikties bijušais ANO ģenerālsekretārs, ANO un Arābu valstu līgas sūtnis Sīrijā Kofi Annans, kurš mēģinās pārliecināt opozīciju pieņemt piedāvājumu.

ANO Drošības padome līdz šim ir divas reizes mēģinājusi pieņemt rezolūcijas par Sīriju, taču abus dokumentus noraidīja Krievija un Ķīna.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits