Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +18 °C
Apmācies
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Rasmusens: Ārvalstu militārā intervence nav pareizais ceļš Sīrijas krīzes risināšanai

NATO ģenerālsekretārs Anderss Fogs Rasmusens trešdien paudis pārliecību, ka ārvalstu militāra intervence nav pareizais ceļš Sīrijas krīzes risināšanai.

"Ārvalstu militārā intervence nav pareizais ceļš (..). Kad esmu to pateicis, es strikti nosodu Sīrijas drošības spēku uzvedību un uzbrukumus civiliedzīvotājiem. Tas, ko redzam, ir pilnīgi necilvēcīgi un nav šaubu, ka Sīrijas režīms ir atbildīgs par starptautisko tiesību pārkāpumiem," paziņoja Rasmusens. "Es (..) aicinu Sīrijas vadību pielāgoties Sīrijas tautas likumīgajām prasībām un ieviest brīvību un demokrātiju," viņš piebilda.

Rasmusens paziņoja, ka pašreiz NATO nekādu operāciju neplāno un pauda nožēlu par ANO Drošības padomes nespēju panākt vienošanos par juridiski saistošu rezolūciju Sīrijas jautājumā, norādot, ka Krievijai varēja būt nozīmīga loma miera veicināšanā. "Es domāju, ka [šī] neveiksme sūta ļoti neveiksmīgu, lai neteiktu bīstamu vēstījumu [Sīrijas prezidenta Bašara al] Asada režīmam," viņš piebilda.

Rasmusens, kurš pašreiz atrodas vizītē Austrālija, arī pauda šaubas, vai "no juridiskā skatupunkta" Sīrijā notiekošo var uzskatīt par pilsoņu karu, kā to otrdien raksturoja ANO miera uzturētāju priekšnieks Ervē Ladsū. Tomēr Rasmusens norādīja, ka situācija Sīrijā, bez šaubām, ir ļoti nopietna, un Damaskas režīma spēki ir pastrādājuši šaušalīgus vardarbības aktus.

Aktīvistu apkopotā informācija liecina, ka kopumā kopš nemieru sākumā pērnā gada martā Sīrijā dzīvību zaudējuši jau aptuveni 14 100 cilvēki.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits