Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sīrijā karo arvien vairāk čečenu kaujinieku

Sīrijas nemiernieku rindās karo arvien vairāk čečenu, vēsta Austrijas laikraksts Der Standard. "Nemiernieki pat izsakās, ka ārzemnieku vidū, kas karo viņu pusē, čečenus skaita ziņā apsteidz tikai karotāji no Lībijas," norāda izdevums.

Līdzās radikālo islāma mācību iestāžu audzēkņiem Sīrijas pilsoņkarā cīnās arī karotāji, kuriem ir reāla kauju pieredze, kas gūta divos Čečenijas karos.

Sīrijas karavīri uzskata, ka "čečenu kontingents" ir aptuveni 100 vīru liels. "Čečeniem šeit ir ļoti svarīga loma," norādīja kāds nemiernieks. "Dažos apvidos viņi cīnās pirmajās rindās, citos - pat komandē vienības."

Salīdzinoši nesen tika publiskots video, kurā kāds bārdains čečens Abu Omars al Čečens - "ārzemnieku brigādes" komandieris - paziņoja, ka tagad pastāv "reāla iespēja šajā zemē iedibināt šariata likumus".

Čečeni, skaidro nemiernieks, sevi ir pierādījuši kā pieredzējušus karotājus, kuriem ir stingra pārliecība. Tikai februārī vien, raksta Der Standard, atsaucoties uz nemiernieku datiem, kaujās Alepo apkaimē dzīvību zaudējuši 17 Krievijas Ziemeļkaukāza karotāji.

Čečenu piedalīšanās Sīrijas karā nevar neatstāt iespaidu uz drošības situāciju Soču 2014.gada ziemas olimpisko spēļu laikā, norāda izdevums. Reģions, kurā notiks spēles, atrodas netālu no Čečenijas. Kā skaidroja Parīzē dzīvojošais čečenu vēsturnieks Mairbeks Vačagajevs, Maskava "uzmanīgi sekos līdzi šo čečenu darbībai un centīsies nepieļaut viņu atgriešanos Krievijas Federācijā".

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku. Ārzemju korespondenti, cita starpā arī tie, kas strādā Alepo, jau iepriekš ziņojuši, ka nemiernieku pusē cīnās Krievijas pilsoņi, kas Sīrijā ieradušies, piemēram, no Čečenijas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits