Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 26. septembris
Kurts, Knuts, Gundars

Sīrija uzskata Patriot raķešu izvietošanu Turcijas pierobežā par prelūdiju karam

Zenītraķešu Patriot bateriju izvietošana Turcijas pierobežā ar Sīriju ir prelūdija militārai intervencei Sīrijā, lai palīdzētu "teroristu grupējumiem", otrdien paziņojis Damaskas režīmam lojālais laikraksts Al-Watan. Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms par teroristiem dēvē Sīrijas nemierniekus, kuri cenšas gāzt Asada valdību.

Jau ziņots, ka NATO pagājušajā mēnesī atbalstīja Turcijas lūgumu izvietot tās pierobežā ar Sīriju zenītraķešu Patriot baterijas, "lai aizsargātu Turcijas iedzīvotājus un teritoriju un veicinātu krīzes deeskalāciju gar alianses robežu". Laikraksts apgalvo, ka raķetes izvietotas arī, lai sabotētu ANO un Arābu līgas Sīrijas sūtņa Lahdara Brahimi diplomātiskos centienus Sīrijas krīzes risināšanā. "Izvietojot "Patriot" raķetes, viens no Turcijas kampaņas mērķiem ir vadīt NATO tuvāk militārai intervencei Sīrijā," atsaucoties uz anonīmu amatpersonu, raksta Al-Watan.

Laikraksts norāda, ka raķetes izvietotas arī, lai sabotētu ASV un Krievijas ārlietu ministru vietnieku sarunas, kurās tiek meklēti veidi krīzes risināšanai. Tāpat raķešu izvietošana "piesedz franču un britu mēģinājumus piegādāt ieročus opozīcijai", laikrakstam sacījusi anonīmā amatpersona. Ankaras solis "pierāda, ka Sīrija gūst ievērojamus panākumus uz vietas un teroristu grupām nav izdevies izpildīt uzdevumu, ko tām uzlikušas Katara, Saūda Arābija, Francija, Lielbritānija un Turcija", raksta Al-Watan.

Damaska ir vairākkārt pārmetusi rietumvalstīm un Persijas līča valstīm, ka tās apbruņo Sīrijas opozīciju un palīdz nemierniekiem, izmantojot Turciju kā starpnieku. Asada režīms paziņojis, ka Sīrija kļuvusi par starptautiskas sazvērestības upuri, un sazvērestības mērķis esot radīt valstī haosu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits