Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +14 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sīrijas aktīvisti aicina demonstrācijās nosodīt Arābu līgas nostāju

Sīrijas aktīvisti piektdien nākuši klajā ar aicinājumu uz masu protestiem, lai nosodītu Arābu līgu par tās nespēju Bagdādes samitā nākt klajā ar ko vairāk kā aicinājumu uz dialogu Sīrijas krīzes risināšanai.

"Musulmaņi un arābi ir mūs pametuši (..), bet Dievs ir ar mums (..), un mūsu apņēmība atnesīs mums uzvaru," teikts sociālā tīkla "Facebook" kontā "Sīrijas revolūcija 2011" publicētajā paziņojumā, kurā sīrieši pēc piektdienas lūgšanām aicināti doties protestēt pilsētu ielās.

Arābu līgas samitā Bagdādē reģiona valstu līderi ceturtdien apstiprināja rezolūciju, kurā Sīrijas režīms aicināts pārtraukt disidentu apspiešanu, opozīcija mudināta apvienoties un konfliktā iesaistītās puses sākt "nopietnu nacionālu dialogu".

Sīrijas opozīcija vēlējās, lai tiktu pieņemts skarbāks rezolūcijas teksts, atbalstot Kataru un Saūda Arābiju, kuras ir aicinājušas Sīrijas prezidentu Bašaru al Asadu atkāpties no amata, kā arī mudinājušas apbruņot Sīrijas opozīciju.

Tomēr Irākas premjerministrs Nuri al Maliki nosvēra samita dalībvalstis mērenākas nostājas virzienā, paziņojot, ka jebkuras konfliktējošās puses apbruņošana novedīs pie kara Sīrijā.

Tikmēr aktīvisti Sīrijā jau vairāk nekā gadu katru piektdienu pēc lūgšanām rīko pret Asada režīmu vērstus protestus, kas tiek vardarbīgi apspiesti.

Kopumā kopš pērnā marta, kad Sīrijā sākās plašie protesti pret Asada režīmu, līdz šim nogalināti jau vairāk nekā 9000 cilvēku, liecina ANO apkopotie dati.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits