Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sīrijas armija esot spējīga cīnīties gadiem ilgi

Sīrijas armija ir spējīga vēl gadiem ilgi cīnīties pret nemierniekiem, kuri mēģina panākt prezidenta Bašara al Asada gāšanu, un Damaska aicina tautu pievienoties šai cīņā, otrdien vēsta laikraksts Al-Watan. "Armija ir perfektā stāvoklī, tās karavīri un virsnieki cīnās jau divus gadus ar tādu drosmi un vīrišķību, kādai nav līdzīgas pasaules vēsturē," raksta Al-Watan.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku. "Sīrijas armijai ir pietiekami daudz vīru un ieroču, lai cīnītos gadiem ilgi," raksta Al-Watan, piebilstot, ka iedzīvotāji ir aicināti pievienoties šai cīņai atbilstoši savām iespējām.

Sīrijas Augstākā islāma padome - valsts augstākā reliģiskā institūcija - paziņojusi, ka katra pilsoņa pienākums ir aizstāvēt vienotu Sīriju un Sīrijas tautu. Asada režīmam lojālā padome mēģinājusi iedrošināt tautu "iesaistīties zemes un goda aizstāvēšanā, jo Sīrija saskaras ar īstu invāziju no (..) Turcijas ziemeļiem, Libānas rietumiem un Jordānijas dienvidiem".

Sīrijas opozīcijas izveidotā Sīrijas Nacionālā padome, kas ir lielākā dalīborganizācija Sīrijas Nacionālajā koalīcijā (SNK), Augstākās islāma padomes aicinājumu noraidījusi, paziņojot, ka tas ir Sīrijas režīma sauciens pēc palīdzības.

Savukārt Al-Watan norādījis, ka visiem Sīrijā jāsaprot, ka valsts atrodas karastāvoklī un "armija pilda savus pienākumus, un iedzīvotājiem jāaizstāv savi apgabali, katram atbilstoši savām spējām, kā tas darīts Alepo, Hamā un Himsā, kur iedzīvotāji ķērušies pie ieročiem un izveidojuši nacionālās aizsardzības komitejas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits