Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Sīrijas armija pārgrupējas pēc Idlibas pilsētas zaudēšanas

Pēc Idlibas pilsētas zaudēšanas Sīrijas valdības spēki svētdien veikuši pārgrupēšanos tās apkaimē, vēsta drošības spēki un mediji.

"Spēki pārgrupējas Idlibas nomalēs, lai varētu stāties pretī teroristu bataljoniem un būt labākajās pozīcijās, lai atvairītu viņu uzbrukumus," AFP pastāstījis drošības spēku pārstāvis Damaskā.

Sīrijas valdībai tuvais laikraksts Al Watan vēsta, ka armija veikusi "veiksmīgu operacionālu pārgrupēšanos pilsētas dienvidos".

"Armijai nosūtīti papildspēki, lai varētu sākt militāru operāciju kontroles atgūšanai apkaimēs, kuras atbrīvotas, vietējos iedzīvotājus evakuējot uz drošu patvērumu," norādījis laikraksts.

Pēc piecas dienas ilgušām kaujām opozīcijas spēki, tostarp Al Qaeda Sīrijas sabiedrotā Al Nusra, sestdien savā kontrolē pārņēma Idlibu.

Idliba ir otrā provinces galvaspilsēta, pār kuru Sīrijas prezidenta Bašara al Asada režīms zaudējis kontroli. 2013.gadā tika zaudēta ziemeļu pilsēta Raka.

Raku kontrolēja dažādi nemiernieku grupējumi, bet galu galā tā nonāca džihādistu grupējuma Islāma valsts rokās. Grupējums pasludinājis pilsētu par pašpasludinātā islāmistu kalifāta galvaspilsētu Sīrijā.

Līdz ar Idlibas zaudēšanu Asada režīma spēkiem ziemeļrietumu reģionā atlikuši tikai daži bastioni - Žisr eš Šugūras un Arīhas pilsētas, Abū Duhūras militāra lidosta un dažas militārās bāzes.

Al Nusra un tās islāmistu sabiedrotajiem, kopš tie pagājušajā gadā padzina Rietumu atbalstītos nemiernieku grupējumus, ir spēcīgas pozīcijas arī citur šajā reģionā.


    Uzmanību!

    Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

    Seko mums

    Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

    Ziņas e-pastā

    Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

    LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

    Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


    Aktuāli


    Baltijas valstis

    Vairāk Baltijas valstis


    Eiropa

    Vairāk Eiropa


    ASV

    Vairāk ASV


    Krievija

    Vairāk Krievija


    Tuvie austrumi

    Vairāk Tuvie austrumi


    Cits

    Vairāk Cits