Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +19 °C
Daļēji saulains
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

Sīrijas nemiernieki sola uzvaru pār Asadu mēneša laikā, ja Rietumi piegādās ieročus

Sīrijas nemiernieku lielākā bruņotā grupējuma - Brīvās Sīrijas armijas - štāba priekšnieks Selims Idriss trešdien aicinājis Rietumus palīdzēt ar ieročiem un munīciju, jo tad viņiem būtu pa spēkam gāzt prezidenta Bašara al Asada režīmu mēneša laikā. "Pašreiz mums ir maz, ļoti, ļoti maz," uzrunājot Liberāļu un demokrātu alianses (ALDE) deputātus Briselē, paziņoja Idriss.

Ieroču un munīcijas trūkums kavē Brīvās Sīrijas armijas progresu un vairo civiliedzīvotāju ciešanas, viņš piebilda. Idriss aicināja Eiropas Savienības (ES) dalībvalstis atcelt ieroču embargo, norādot, ka pašlaik no Rietumu valstīm tiek saņemts pavisam mazs atbalsts.

Sīrijas režīma spēki izmanto pret civiliedzīvotājiem smago artilēriju un raķetes "Scud" un nemierniekiem nepieciešamas prettanku raķetes un pretgaisa aizsardzība, uzsvēra Idriss. "Ja mums būtu ieroči, kas mums nepieciešami, mēs varētu gāzt režīmu mēneša laikā," paziņoja Idriss.

Sīrijas konflikts ilgst jau kopš 2011.gada marta. ANO lēš, ka konfliktā dzīvību zaudējuši aptuveni 70 000 cilvēku, bet bēgļu gaitās no nemieru pārņemtās valsts jau devies miljons cilvēku.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Baidens: Putina karš nav sasniedzis savus mērķus

ASV prezidents Džo Baidens otrdien uzrunā ANO Ģenerālajā asamblejā pavēstīja, ka Krievijas diktatora Vladimira Putina izvērstais karš nav sasniedzis savus mērķus, taču tas neatceļ nepieciešamību...

Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits