Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Sīrijas nemiernieku komandieris noraida Damaskas prasību pēc "rakstiskām garantijām"

Sīrijas nemiernieku grupējuma - Brīvās Sīrijas armijas - komandieris Rijads al Asaads pirmdien noraidījis Damaskas prasību pēc "rakstiskām garantijām" no opozīcijas puses, pirms spēku atvilkšanas no nemiernieku kontrolētajām pilsētām.

Nemiernieku komandieris paziņoja, ka ir gatavs pakļauties ANO un Arābu līgas īpašā vēstnieka Kofi Annana miera plānam, bet tieši ar Damasku nekādas vienošanās neslēgs, iekams režīma karavīri nepārtrauks uzbrukumus.

"Mēs sniegsim mūsu garantijas un mūsu saistības starptautiskajai sabiedrībai, bet ne šim (Sīrijas) režīmam," aģentūrai AFP paziņoja Asaads.

Jau ziņots, ka Damaskas Ārlietu ministrija svētdien paziņoja, ka Sīrijas valdība neatvilks savus spēkus no nemiernieku kontrolētajām pilsētām, ja opozīcija nesniegs "rakstiskas garantijas". "Sacīt, ka Sīrija 10.aprīlī atvilks savus spēkus no pilsētām, būtu neprecīzi. Kofi Annans vēl nav iesniedzis rakstiskās garantijas par teroristisko grupu piekrišanu pārtraukt visu vardarbību," teikts paziņojumā.

Pagājušo ceturtdien ANO Drošības padome oficiāli apstiprināja 10.aprīli kā datumu, līdz kuram Sīrijas armija un smagais bruņojums atvelkams no pilsētām, bet tikmēr vardarbība Sīrijā turpinās.

Aktīvistu sniegtā informācija liecina, ka svētdien vien Sīrijā nogalināti aptuveni 70 cilvēki, bet kopumā nedēļas nogalē dzīvību zaudējušas vismaz 180 personas, galvenokārt civiliedzīvotāji.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits