Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +16 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sīrijas opozīcijas kustības izveido vienotu padomi

Sīrijas opozīcijas kustības, kas cīnās pret prezidenta Bašara al Asada režīmu, svētdien sanāksmē Turcijas pilsētā Stambulā paziņoja par vienotas padomes izveidošanu.

"Sīrijas Padome ir atvērta visiem sīriešiem. Tā ir neatkarīga organizācija, kas personificē Sīrijas tautas suverenitāti tās cīņā par brīvību. Padome noraida jebkādu ārēju iejaukšanos, kas grauj Sīrijas tautas suverenitāti," paziņoja Francijā bāzētais sīriešu zinātnieks un opozicionārs Burhans Galiuns.

Galiuns nesen tika izraudzīts par līderi opozīcijas grupējumam "Nacionālā pārejas laika padome", kuru atbalsta islāmisti un nacionālisti.

Jaunā padome, par kuras izveidošanu paziņots svētdien, apvieno Sīrijas opozīcijas kustības plašā politiskā spektrā. Tā ietver opozīcijas aktīvistu Vietējās koordinācijas komitejas, liberāļus, aizliegto kustību "Musulmaņu brālība", kurdu un asīriešu organizācijas.

Sīrijas protestu kustības un opozīcijas pārstāvji no piektdienas tikās Stambulā, lai izveidotu vienotu fronti pret Asada režīmu.

Sīrijā kopš marta vidus notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. Varas iestādēm vēršoties pret tiem, ir gājuši bojā vairāk nekā 2700 civiliedzīvotāju. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits