Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Sīrijas pilsētā Homsā atrod divus bojāgājušos Rietumvalstu žurnālistus

Sīrijas varas iestādes Homsas pilsētas Babaamras rajonā pēc opozīcijas nemiernieku atkāpšanās ir atradušas amerikāņu žurnālistes Marijas Kolvinas un franču fotožurnālista Remī Ohlika mirstīgās atliekas, piektdien paziņoja Sīrijas Ārlietu ministrija.

Abi bojāgājušie žurnālisti tika atrasti piektdienas rītā. Viņi bija aprakti rajonā, kuru bija kontrolējušas "bruņotas teroristu grupas", sacīja ziņu avots Sīrijas Ārlietu ministrijā. Sīrija par "bruņotiem teroristiem" mēdz dēvēt opozīcijas aktīvistus.

Amerikāņu žurnāliste Kolvina, kas strādāja britu laikrakstā Sunday Times, un Ohliks gāja bojā 22.februārī, kad ar raķetēm tika apšaudīts opozīcijas aktīvistu izveidots mediju centrs, kurā viņi bija apmetušies.

Mājai, kurā bija apmetušies žurnālisti, trāpīja šāviņi, bet, kad viņi no tās bēga prom, žurnālistiem trāpīja raķete. Vēl trīs ārvalstu žurnālisti tika ievainoti. Kolvina un Ohliks bija ar lielu pieredzi militāro konfliktu Tuvajos Austrumos un citviet atspoguļošanā.

Ir atrastas vēl viena cilvēka mirstīgās atliekas. Kāds ziņu avots sacīja, ka atrastais esot Spānijas laikraksta El Mundo žurnālists Havjers Espiņosa, tomēr šis laikraksts to noliedza un paziņoja, ka viņš ir sveiks un vesels un atrodas Libānas galvaspilsētā Beirūtā.

Kolvinas, Ohlika un vēl neidentificētās mirstīgās atliekas ir aizvestas uz kādu Damaskas slimnīcu un tiks nodotas Polijas vēstniecībai, kura pašlaik Sīrijā pārstāv ASV, Francijas un Spānijas intereses. Mirstīgo atlieku nodošana Starptautiskā Sarkanā Krusta pārstāvju klātbūtnē notiks pēc tam, kad Sīrijas iestādes būs veikušas DNS analīzes, paziņoja Sīrijas Ārlietu ministrija.

"Sīrija izsaka līdzjūtību upuru ģimenēm un cer, ka ārvalstu pilsoņi atturēsies no nelegālas ierašanās Sīrijas teritorijā un došanās uz rajoniem, kur ir bruņoti teroristi," teikts Sīrijas Ārlietu ministrijas paziņojumā.

Janvārī Homsā gāja bojā Francijas televīzijas žurnālists Žils Žakjē, kad šāviņš eksplodēja protestus atspoguļojošo žurnālistu grupā, kuru vizīti Homsā organizēja Sīrijas varas iestādes.

Sīrijā  kopš pagājušā gada marta notiek protesti pret prezidenta Bašara al Asada režīmu. ANO ģenerālsekretāra vietnieks politiskajās lietās Linns Pasko otrdien paziņoja, ka  Sīrijā gājuši bojā vairāk nekā 7500 cilvēku, kopš Asada spēki sāka apspiest pret viņu vērstos civiliedzīvotāju protestus.

Sīrijas  režīms tiek apsūdzēts asiņainā protestu apspiešanā, bet apgalvo, ka tā spēki cīnās pret bruņotiem kaujinieku formējumiem, kas esot nogalinājuši vairāk nekā 2000  Sīrijas karavīru.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits