Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +5 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 18. aprīlis
Laura, Jadviga

Sprādzienā Kabulā vismaz 65 cietušie

Spēcīgā mīnēta auto sprādzienā Afganistānas galvaspilsētā Kabulā pirmdienas rītā ievainoti vismaz 65 cilvēki. Pagaidām nav precīzi zināms, vai kāds ir arī gājis bojā, tomēr tādas bažas pastāv, pavēstīja amatpersonas. Ievainoti arī vairāki bērni. Sprādziens noticis Kabulas austrumu rajonā, kur atrodas militārie objekti un valdības ēkas.

"Vispirms notika mīnēta auto sprādziens, un tad vairāki uzbrucēji ieņēma ēku. Policijas specvienības norobežojušas apkaimi un neitralizē uzbrucējus," sacīja Iekšlietu ministrijas pārstāvis sakariem ar presi Nasrats Rahimi.

Kā vēsta vietējais žurnālists, atsaucoties uz saviem avotiem, uzbrukuma mērķis bijis kāds Aizsardzības ministrijas objekts. Virs sprādziena vietas bija redzams paceļamies milzīgs dūmu mākonis.

Atbildību par sprādzienu un uzbrukumu uzņēmušies Taliban kaujiniekiTalibu runasvīrs Zabihulla Mudžahids paziņojumā skaidroja, ka uzbrukuma mērķis bijis Aizsardzības ministrijas loģistikas un inženiertehniskais objekts.

Afganistānas neatkarīgā ziņu aģentūra Pajhwok vēsta, ka postījumi nodarīti vietējās afgāņu televīzijas, futbola federācijas, nevalstisko organizāciju birojiem, veikaliem, restorāniem un valdības birojiem.

Ievainoto vidū ir žurnālisti, futbolisti, citi civilisti, kā arī drošības struktūru pārstāvji, vēsta Pajhwok.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits