Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +22 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Turcijā no korupcijas skandāla izmeklēšanas atstādināti divi prokurori

Turcijā no skandalozās korupcijas lietas izmeklēšanas atstādināti divi prokurori, līdz ar to lietu, kurā iesaistītas premjerministra Redžepa Tajipa Erdogana tuvākās aprindas, izmeklē vairs tikai viens prokurors, trešdien ziņo mediji.

Galvenais prokurors Hadi Salihoglu, kurš amatā tika iecelts 16.janvārī pēc valdības iejaukšanās šajā lietā, atstādināja prokurorus no izmeklēšanas tūlīt pēc tam, kad viņi bija izsaukuši liecināt divus ietekmīgus uzņēmējus, vēsta laikraksts Hurriyet.

Tagad pie plašās korupcijas lietas strādā tikai viens prokurors - Ekrems Ajdiners, kuram šīs lietas izmeklēšana tika uzticēta decembra vidū. Viņa piesaistīšana tika uztverta kā mēģinājums apslāpēt skandālu.

Jau vēstīts, ka Turcijā izcēlies plašs korupcijas skandāls, kas metis ēnu pār Erdogana tuvākajām aprindām, apdraudot viņa izredzes šogad gaidāmajās vēlēšanās pretendēt uz prezidenta amatu.

Skandālā iesaistīti trīs ministru dēli un vairākas citas sabiedrībā zināmas personas, tostarp ietekmīgi uzņēmēji. Viņi tiek turēti aizdomās par korupciju saistībā ar celtniecības projektiem.

Tiek izmeklēti arī iespējamie nelegālie naudas pārvedumi uz Irānu.

Erdogans apgalvo, ka visa šī izmeklēšana ir sazvērestība, ko sarīkojuši trimdā dzīvojošā islāmistu sludinātāja Fetulla Gilena atbalstītāji, kuriem ir vērā ņemama ietekme policijā un tiesu sistēmā.

Atriebjoties par to, premjers sācis plašu tīrīšanu tiesībsargājošās iestādēs, atlaižot vai pārceļot amatā vairāk nekā 2000 policistu un 100 prokuroru. Pastiprināta kontrole arī pār tiesu sistēmu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits