Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +19 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Turcijas premjerministrs paziņo par atbalstu Irānas kodolprogrammai

Turcijas premjerministrs Redžeps Tajips Erdogans 28. martā paziņojis, ka atbalsta Irānas tiesības īstenot tās kodolprogrammu, vēsta Izraēlas laikraksts Yediot Ahronot. Pēc tikšanās Teherānā ar Irānas viceprezidentu Mohamedu Rezu Rahimi Turcijas valdības vadītājs izteicās: „Nevienam nav tiesības pielietot spēku pret valsti, kuras kodolrūpniecība tiek izmantota tikai miermīlīgiem mērķiem.”

Pēc R. Erdogana vārdiem, visi saprātīgi domājošie pasaules cilvēkiem ir pret atomenerģijas izmantošanu militāriem mērķiem, bet atbalsta tās miermīlīgu pielietošanu.

Turcija jau agrāk ir paziņojusi, kas nepievienosies sankcijām pret Irānu, kuras ieviesušas ASV un Eiropas Savienības dalībvalstis. Piemēram, Ankara atsacījās samazināt Irānas ogļūdeņražu iepirkumu apjomus.

Šie paziņojumi tika sniegti vienlaikus ar ievērojamu atsalumu Izraēlas un Turcijas attiecībās. 2011. gadā starp abām valstīm sākās diplomātisks konflikts, kas beidzās ar diplomātisko attiecību līmeņa pazemināšanu, kā arī sadarbības pārtraukšanu ekonomiskajā un militārajā sfērās.

Izraēla ir pārliecināta, ka Irāna veic kodolpētījumus nevis ar mērķi iegūt lētu elektroenerģiju, bet gan lai radītu pati savus kodolieročus. Izraēlas līderi vairākkārt izteikušies, ka pieļaus šādu situāciju un apstādinās Teherānu ar jebkādiem līdzekļiem.

Pēc ASV aizsardzības ministra Leona Panetas vārdiem, Izraēlas trieciens pa Irānas kodolobjektiem var tikt dots jau šī gada pavasara beigās – vasaras sākumā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits