Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +16 °C
Smidzinošs lietus
Piektdiena, 27. septembris
Ilgonis, Ādolfs

Visas sešas Persijas līča arābu valstis atzīst jaunizveidoto Sīrijas opozīcijas koalīciju

Visas sešas Persijas līča arābu valstis atzinušas jaunizveidoto Sīrijas Revolūcijas un opozīcijas spēku nacionālo koalīciju, par kuras vadītāju svētdien Katarā tika ievēlēts garīdznieks Ahmeds al Hatibs.

Persijas līča Sadarbības padomes (GCC) valstis - Saūda Arābija, Apvienotie Arābu Emirāti, Bahreina, Omāna, Katara un Kuveita - ir pirmās valstis, kas atzinušas opozīcijas koalīciju par Sīrijas tautas likumīgo pārstāvi. GCC atbalstīs koalīciju, "lai īstenotu Sīrijas tautas centienus cerībā, ka šis būs solis pretī ātrai varas politiskai nodošanai", paziņoja GCC vadītājs Abdullatifs az Zajani. Viņš pauda cerību, ka koalīcijas izveidošana novedīs pie asinsizliešanas beigām un pavērs ceļu pretī likuma varā balstītas un visiem pilsoņiem atvērtas valsts izveidei.

Jāatgādina, ka Sīrijas opozīcijas grupējumi, tiekoties Katarā, svētdien parakstīja vienošanos, kas paredz veidot koalīciju cīņai pret prezidentu Bašaru al Asadu.

Kataras premjerministrs šeihs Hamads bin Džasims at Tani iepriekš norādīja, ka mēģinās panākt jaunizveidotās koalīcijas pilnu atzīšanu. ASV Valsts departaments jau izteicis atbalstu apvienotajai Sīrijas opozīcijai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits