Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +14 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

Ženēva noraida Turcijas konsulāta prasību aizvākt Erdoanam netīkamu fotogrāfiju

Ženēvas mērija otrdien paziņojusi, ka neslēgs izstādi, kuras ekspozīcijā iekļauts arī attēls, kurā redzams plakāts, kas apsūdz Turcijas prezidentu Redžepu Tajipu Erdoanu kāda protestētāja nāvē.

Kā ziņots, Turcijas konsulāts Ženēvā pieprasīja aizvākt šo fotogrāfiju, kas līdzās citām izstādīta fotogrāfa Demira Senmeza brīvdabas izstādē, kura ar pilsētas finansiālu atbalstu sarīkota Nāciju laukumā pie ANO Ženēvas mītnes.

Šajā Ženēvā dzīvojošā turku izcelsmes fotogrāfa Senmeza lielizmēra darbā redzams plakāts ar tā pusaudža portretu, kas mira no ievainojumiem, kurus viņš guva pret valdību vērsto 2013.gada Stambulas protestu laikā. Tolaik Erdoans ieņēma valdības vadītāja amatu.

"Mans vārds ir Berkins Elvans. Policija mani un citus nogalināja pēc Turcijas premjerministra pavēles," lasāms uz Senmeza kameras fiksētā plakāta.

"Ženēva un Šveice iestājas par vārda brīvību," intervijā raidorganizācijai SRF vēl pirms sēdes uzsvēra pilsētas mēra vietnieks Gijoms Baracone.

Tikmēr paziņojumā, kuru otrdien izplatījis Turcijas konsulāts, apgalvots, ka Ankaras pārstāvniecība vienīgi centusies mutiski sazināties ar Ženēvas varasiestādēm, lai tās informētu, ka konkrētā fotogrāfija esot izraisījusi "reakciju" no dažu Ženēvas turku nevalstisko organizāciju puses.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Baltijas valstis

Vairāk Baltijas valstis


Eiropa

Vairāk Eiropa


ASV

Vairāk ASV


Krievija

Vairāk Krievija


Tuvie austrumi

Vairāk Tuvie austrumi


Cits

Vairāk Cits