Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +12 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Vai Tu mīli savu bērnu?

Jūs mīlat savu bērnu un gribat, lai viņam skolas laiks būtu veiksmīgs un patīkams? Bet Jūsu bērnam mācības sagādā grūtības, bērns jūtās nomākts un nelaimīgs?! 30 skolēnu klasē skolotājs nespēj pievērst individuālu uzmanību jūsu bērnam lielā skolēnu skaita dēļ. Rodas zināšanu ,,robi", kuri uzkrājas visa mācību gada garumā, veidojot ar mācību darbu saistītas problēmas, nevēlēšanos iet skolā utt.

Rīgas speciālā pamatskola – attīstības centrs ir skola, kur ir iespēja mācīties bērniem ar mācīšanās grūtībām, šajā skolā bērns individuālu skolotāja palīdzību saņem ik dienu. Skolā skolēni apgūst vispārizglītojošo programmu, kas papildināta ar individuālajām nodarbībām, kas tiek organizētas katram skolēnam pēc vajadzības.

Nelielais skolēnu skaits klasē, skolotāji un atbalsta personāls ar gadiem uzkrāto pieredzi, palīdzēs arī izpildīt mājas darbus, jo katrai klasei ir pagarinātā dienas grupa. Pēc mācību stundām un atpūtas svaigā gaisā tiek turpināts darbs pie mācību vielas sagatavošanas nākošajai dienai. Skolotāja vadībā tiek izpildīti uzdotie mājas darbi. Arī smagā skolas soma paliek klasē, gaidot nākamo dienu. Pie skolotājiem pēcpusdienā un no rīta ir iespēja apmeklēt mācību priekšmetu konsultācijas, individuālās korekcijas nodarbības, šajā laikā notiek individuālās grupu nodarbības, kurās skolēni saņem atbildes uz jautājumiem par mācību vielu, kura nav izprasta vai nav apgūta bērna slimības dēļ.

Skolas 37 gadu pieredze liecina, ka skolēni iemācās mācīties, kompensēt savus mācīšanās traucējumus ar sev piemērotiem palīglīdzekļiem. Iemācās atrast sev nepieciešamo informāciju un sekmīgi turpina izglītību, veidojot nākotnes karjeru un izvēloties profesiju.

Mācību grāmatas bērni saņem skolas bibliotēkā. Visi skolēni ir daļējā pašvaldības apgādībā - saņem bezmaksas pusdienas.

Rūpes par bērna izaugsmi un attīstību skolā ir centrālais jautājums kvalificētajam atbalsta personālam: logopēdam, psihologam, ārstam, sociālajam pedagogam, medmāsai.

Kopīgi ar vecākiem tiek risināti mācību un uzvedības jautājumi, atrasti labākie risinājumu bērna sekmīgam darbam skolā.

Skolā darbojas interešu izglītības pulciņi, kuros ir iespēja bērniem izkopt savus talantus, mācīties un pilnveidoties. Ar panākumiem skolēni ir piedalījušies dažādos konkursos, skatēs un sacensībās. Skolai ir izveidojušās skaistas tradīcijas.

Lai varētu jūsu bērnu uzņemt skolā ir nepieciešams Valsts vai pašvaldības pedagoģiski medicīniskās komisijas atzinums, ka bērnam ir mācīšanās traucējumi. Galvenais ir vecāku rūpes par savu bērnu, jo šobrīd tikai mamma vai tētis var pieņemt objektīvu lēmumu, kur bērnam būs labāk. Domāsim! Lemsim saprātīgi! Palīdzēsim!

Plašāka informācija pa tālruni 6 7271125 , 6 7277707

Mājas lapa www.rspsac.lv

e-pasts: [email protected]

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!


Aktuāli

Bitus Latvia piedāvā ilgtspējīgus risinājums

Kokmateriāli ir viens no būtiskākajiem elementiem neskaitāmos projektos. Pareiza izvēle un materiālu izmantošana ir būtiska gan kvalitātes, gan projekta izturības nodrošināšanai. "Bitus L...

Reklāmraksti

Vairāk Reklāmraksti