Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Sestdiena, 12. oktobris
Valfrīds, Kira

Džudo talantu priekšnesums

Nu jau par regulāru tradīciju kļūst Eiropas kausa džudo sacensību rīkošana Rīgā, divas reizes gadā šeit ierodoties vairākiem simtiem cīkstoņu. 19. un 20. oktobrī Latvijas galvaspilsēta uzņems Eiropas kadetu kausa posmu. Par gaidāmajām sacensībām stāsta Latvijas Džudo federācijas ģenerālsekretārs Raivis Čakstiņš.

Jau ceturto gadu. Eiropas līmeņa kadetu (15–17 gadus veci sportisti) sacensības Latvijā tiks aizvadītas ceturto reizi – sākām pandēmijas laikā 2021. gadā ar Eiropas kadetu čempionātu Arēnā Rīga, bet nākamajos gados noticis Eiropas kauss. Tāpat kopš 2022. gada Rīgā risinās arī Eiropas kausa posms pieaugušajiem. Šajā pavasarī tajā piedalījās jau 313 džudistu no 26 valstīm, kas bija vairāk nekā 100 sportistu pieaugums salīdzinājumā ar gadu pirms tam.

Norises vieta – neskaidra. Sacensības bez Arēnas Rīga esam uzņēmuši Rimi Olimpiskajā sporta centrā, Ķīpsalas izstāžu centrā un Rīgas sporta manēžā Arkādija. Tieši manēžā plānots arī šis turnīrs, tomēr vēl skaidrojam, vai tajā paspēs laikus pabeigt remontdarbus. Ja rīkošana tur tomēr nebūs iespējama, mums ir arī vairāki citi varianti, ko izskatīsim

Dalībnieku skaits arvien aug. Pirmajā norises reizē Eiropas kadetu kausā Rīgā viesojās 184 džudisti, pērn viņu bija 309, šogad ceram, ka sportistu skaits jau būs ap 400 no 18–20 valstīm. No Latvijas plānojam pilnu komandu – uz starta izies vairāk nekā 20 vietējo cīkstoņu.

Vai atkal būs medaļa? Pagājušajā Eiropas kausa posmā kadetiem Rīgā pie bronzas tika Aleksandrs Avdejevs, turklāt šogad viņš un Tomass Manfelds izcīnīja bronzu Eiropas čempionātā kadetiem. Arī Rīgā Aleksandrs un Tomass kopā ar Ēriku Homku, Ņikitu Afanasjevu varētu būt starp Latvijas izlases līderiem, tāpat mums ir arī vairākas spēcīgas meitenes. Tomēr tādā vecumā kaut ko prognozēt ir grūti, jo pāris mēnešos jaunieši var ļoti strauji izaugt un dažreiz izšauj tādi sportisti, no kuriem neko negaidi.

Turnīri būs vēl. Cik vien varēsim, mēģināsim Latvijā rīkot starptautiskas džudo sacensības – jo vairāk pasākumu, jo sporta veids iegūst lielāku atpazīstamību un ar to progresē arī visa džudo sabiedrība.

Vietējie sportisti iegūst unikālu iespēju sacensties ar spēcīgiem pretiniekiem savās mājās, kas var būt būtisks solis viņu turpmākajā sportiskajā izaugsmē. Atskaitēs pēc sacensībām mums allaž ir labas atzīmes, tāpēc saņemam iespēju rīkot vēl, jo organizatorus katru gadu pārskata un, ja viņi neizpilda kritērijus, tiesības tiek atņemtas. Nākamgad maija beigās un jūnija ievadā starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā notiks Eiropas čempionāts veterāniem un Eiropas čempionāts kata džudo.

Talantīgākie sportisti kaujinieciski noskaņoti. Kaut gan Parīzē Latvija pēc ilga pārtraukuma nebija kvalificējusies olimpiskajām džudo sacensībām, nākotnē skatāmies pietiekami optimistiski. Mums ir vairāki gados jauni džudisti – Antonijs de Andželiss, Maksims Duinovs, Una Dolgiļeviča un Anastasija Sokirjanska. Cik man zināms, viņi ir apņēmības pilni cīnīties par dalību 2028. gada olimpiskajās spēlēs. 


EIROPAS KADETU KAUSA POSMS DŽUDO

19. un 20. oktobrī Rīgā

Sestdiena, 19. oktobris

• Meitenes sacenšas svarā līdz 40, 44, 48, 52 kilogramiem

• Puiši sacenšas svarā līdz 50, 55, 60, 66 kilogramiem

Svētdiena, 20. oktobris

• Meitenes sacenšas svarā līdz 57, 63, 70 kilogramiem un svarā virs 70 kilogramiem

• Puiši sacenšas svarā līdz 73, 81, 90 kilogramiem un svarā virs 90 kilogramiem

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā