Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +20 °C
Skaidrs
Svētdiena, 28. aprīlis
Terēze, Gundega

Ilgi gaidītā atklāšana

Latvijas vieglatlēti uz to cerēja gadu desmitiem, bet tagad tas notika negaidīti strauji. Daugavas stadiona vieglatlētikas manēžas pamatakmens tika ielikts pagājušā gada aprīļa sākumā, bet decembra izskaņā halli jau nodeva ekspluatācijā. Šomēnes jaunajā manēžā tiks aizvadītas pirmās sacensības, iespēju to izmēģināt iegūstot visu vecuma grupu sportistiem. Sīkāk stāsta Latvijas Vieglatlētikas savienības ģenerālsekretārs Dmitrijs Miļkevičs.

Virtuālās manēžas. Iepriekšējo reizi vieglatlētikas manēža Rīgā tika uzbūvēta pagājušā gadsimta sešdesmitajos gados, un tā mums bija ļoti aktuāla problēma. Es pats federācijā esmu jau aptuveni desmit gadu, un šajā laikā virtuāli tika uzceltas trīs manēžas – bez Daugavas stadiona arī Ziepniekkalnā un Anniņmuižā. Plānu bijis daudz, diemžēl agrāk tie nerealizējās, bet tagad manēža tika uzbūvēta milzīgi ātrā tempā. Par to Latvijas vieglatlētiem ir liels gandarījums un prieks. 

Uzlabošanas darbi turpinās. Tehniskajos jautājumos mums ar būvniekiem bija cieša sadarbība. Segums ir atbilstošs, vēl gan jāsaprot, kā tieši uztaisītas virāžas, jo katrā manēžā leņķi ir citādi. Pēc rasējumiem šai jābūt vienai no labākajām manēžām Latvijā. Vēl tikai sākam saprast sportistu un skatītāju plūsmas organizēšanu, inventāru. Tik ilgi gaidījām manēžu, tāpēc šobrīd esam pārlaimīgi. Jā, vēl viss nav perfekti, gada laikā uzcelt manēžu nav viegli un minidarbiņi arvien turpinās. Aicinām sportistus un trenerus sniegt norādījumus vai ieteikumus, kā vēl trūkst, ar laiku visu sakārtosim. Tam ļoti noderēs arī pirmās sacensības. 

Dubultots sacensību skaits. Februārī bija ieplānotas trīs sacensības, bet, reaģējot uz lielo pieprasījumu, pielikām vēl trīs papildus. Visi vēlas šo jauno manēžu izmēģināt, tāpēc februārī mačus aizvadīs gan pieaugušie, gan arī U10, U12, U14 un U16 grupu sportisti. Līdz šim finansiālu iemeslu dēļ mazajām vecuma grupām neesam taisījuši daudz sacensību, bet 2023. gadā prioritāro sporta veidu federācijas, kuru vidū esam arī mēs, saņēma papildu finansējumu, no kā liela daļa jānovirza bērniem un jauniešiem. Tas ir ļoti pareizs virziens, tagad varam koncentrēties ne tikai uz izdzīvošanu, bet arī attīstību. Uzreiz lecam iekšā un rīkojam sacensības, lai celtne būtu apdzīvota. Manēža ir valsts kapitālsabiedrība un, to īrējot, atgriežam naudu atpakaļ valstij.

Uz augļiem jāgaida. Arī Ogrē tapusi jauna manēža, bet rekonstrukciju piedzīvojusi Rīgas sporta manēža, ko apsaimnieko sporta skola Arkādija. Ir cilvēki, kuri apgalvo, ka vieglatlētu skaits Latvijā samazinās, tomēr mēs redzam pretējo – uzlabojoties apstākļiem, dalībnieku skaits sacensībās un sasniegtie rezultāti ar katru gadu aug. Jābūt reālistiem, lai redzētu šīs būves augļus, jāpaiet 5–8 gadiem. Manai meitai šobrīd ir desmit gadu, viņa, pateicoties šai manēžai, izlēma, ka grib trenēties. Kad viņa būs U20 vecuma grupā, varēsim ko prasīt. Celtne vienīgā nedod rezultātus, bet tā var tos veicināt. Varbūt tā veicinās privāto vieglatlētikas klubu piedzimšanu, jaunu treneru parādīšanos. Šobrīd saņemam ļoti daudz zvanu ar interesi, vai var iet trenēties. Cerams, ka vieglatlētika iegūs jaunu enerģijas lādiņu. Ziemassvētku vecītis mums atnesa dāvanu. Beidzot varam darboties.


SACENSĪBAS DAUGAVAS STADIONA VIEGLATLĒTIKAS MANĒŽĀ

11. februāris LVS bērnu kauss U10, U12

16. februāris LVS jaunatnes kauss U16

22. februāris Latvijas U16 čempionāts telpās

24. februāris LVS jaunatnes kauss U14

29. februāris Latvijas U14 čempionāts telpās


Rakstu lasiet arī žurnāla Sporta Avīze februāra numurā! Žurnāla saturu gan drukātā, gan digitālā formātā iespējams abonēt mūsu jaunajā mājaslapā ŠEIT!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vēlme pēc piedzīvojuma

Kaut arī visi viņi pat nav bijuši Porto pilsētā, ducis Latvijas spēlētāju šosezon veidoja vēsturē pirmās Portugāles hokeja komandas Porto kodolu, sacenšoties Spānijas čempionātā. Šis piedzīvojums a...

Intervijas

Vairāk Intervijas


Portrets

Vairāk Portrets


Tuvplānā

Vairāk Tuvplānā