Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VEF Rīga pārliecinoši pieveic Baltkrievijas komandu Minskas Cmoki

Latvijas čempionvienība VEF Rīga VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) regulārā čempionāta spēlē sestdien ar rezultātu 98:73 (30:22, 26:13, 16:19, 26:19) savā laukumā pārliecinoši pieveica Baltkrievijas komandu Minskas Cmoki.

Rezultatīvākais uzvarētājiem ar 24 gūtajiem punktiem bija lietuviešu leģionārs Donāts Zavacks, 18 punktus guva Kristaps Janičenoks, bet 15 punktus pievienoja Dairis Bertāns.

Jau pirmajās piecās minūtēs 11 punktus bija guvis  VEF Rīga lietuviešu leģionārs Donalds Zavacks, bet kopumā mača rezultativitāti parādīja arī fakts, ka pirmajā ceturtdaļā rīdzinieki realizēja sešus tālmetienus. Pēc desmit spēlētām minūtēm  VEF Rīga atradās vadībā ar 30:22.

Otrajā ceturtdaļā  VEF Rīga arvien pārliecinošāk sāka cīnīties arī aizsardzībā un ievērojami palielināja pārsvaru, bet pēc tam, kad pēdējā sekundē precīzs bija Artūrs Strēlnieks,  VEF Rīga pārsvars arī pirmoreiz sasniedza 20 punktus - 56:35.

Otrā puslaika sākumā  VEF Rīga panāca vēl 58:35, tomēr nākamos 12 punktus guva viesi un pēc tam ilgāku laiku mačs turējās desmit punktu robežās. Tomēr trešās ceturtdaļas otrajā pusē  VEF Rīga atguva drošu pārsvaru, pirms pēdējām desmit minūtēm atradās vadībā ar 72:54 un arī turpinājumā noveda spēli līdz pārliecinošai uzvarai.

Pirms šī mača Latvijas čempioni bija piedzīvojuši zaudējumus iepriekšējās trīs spēlēs pēc kārtas, kas tika aizvadītas Aldaris Latvijas Basketbola līgas (LBL) un Eiropas kausa izcīņas ietvaros.

Pēc šīs VTB līgas B grupas kopvērtējumā  VEF Rīga ar piecām uzvarām septiņās spēlēs pakāpās uz trešo vietu, bet Cmoki piedzīvojuši zaudējumus visās septiņās līdzšinējās cīņās, ieņemot pēdējo, desmito, pozīciju.

VTB līgas regulārajā čempionātā katra komanda aizvadīs pa 18 spēlēm. Pēc apakšgrupu sacensībām pa sešām labākajām komandām no katras grupas kvalificēsies izslēgšanas cīņām. Pirmo divu vietu ieguvēji automātiski iekļūs ceturtdaļfinālā, bet 3.-6.vietu ieņēmušās komandas aizvadīs astotdaļfinālu.

Astotdaļfinālā sērijas ritēs līdz vienas komandas divām uzvarām, bet ceturtdaļfināli, pusfināli un fināls - līdz trijām uzvarām.

Kā ziņots, aizvadītajā sezonā  VEF Rīga basketbolistiem tikai nedaudz pietrūka, lai kvalificētos VBL izslēgšanas mačiem.

Zīmīgi, ka šosezon VBL pirmo reizi būs iespēja izcīnīt vietu ULEB Eirolīgas kvalifikācijas turnīrā.

Šajā sezonā VTB līgā piedalās 20 komandas no astoņām valstīm.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi