Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Trešdiena, 25. septembris
Rauls, Rodrigo

VEF Rīga pret Ļubercu Triumf piedzīvo otro neveiksmi Eiropas kausa turnīrā

Latvijas čempionvienība basketbolā VEF Rīga Eiropas kausa izcīņas turnīra apakšgrupu sacensību trešās kārtas mačā savā laukumā trešdien ar rezultātu 84:91 (11:20, 23:28, 25:15, 25:28) zaudēja Krievijas komandai Ļubercu Triumf.

Līdz ar to pirmo sacensību apli VEF Rīga noslēdza ar vienu uzvaru, bet Triumf kontā trīs panākumi trīs mačos.

VEF Rīga komandā rezultatīvākais ar 23 punktiem bija Dairis Bertāns, pie 14 punktiem tika amerikānis Ērls Roulends, bet pa desmit punktiem guva Kaspars Bērziņš un lietuvietis Antans Kavaļausks. Triumf labā tikmēr 32 punktus guvis amerikānis Tiveins Makī, kura kontā arī desmit izprovocēti noteikumu pārkāpumi.

Maču VEF Rīga sāka veiksmīgi, izvirzoties vadībā ar 3:0 un 5:2, tomēr pēc tam trīs minūtes pēc kārtas mājinieki punktus neguva, nokļūstot zaudētājos ar 5:10. Divas ar pusi minūtes pirms pirmās ceturtdaļas beigām Triumf komandas pārsvars pirmo reizi pārsniedza desmit punktu atzīmi (18:7), bet līdz ceturtdaļas beigām VEF Rīga prata atspēlēt vien divus punktus - 11:20.

Otrās ceturtdaļas sākumā viesi atjaunoja desmit punktu pārsvaru, bet pēc trim nospēlētām minūtēm atradās vadībā ar 29:18. Vēl divas minūtes vēlāk Triumf pārsvars sasniedza 15 punktus (35:20), bet trīs minūtes pirms ceturtdaļas beigām rezultāts bija 38:27 Krievijas kluba labā. Atlikušajā laikā Gatis Jahovičs un Kavaļausks pretinieku pārsvaru samazināja zem desmit punktu atzīmes, tomēr kļūdas saspēlē neļāva mājiniekiem cerēt uz strauju atspēlēšanos. Tā vietā pirmais puslaiks noslēdzās ar rezultātu 48:34 Triumf vienības labā. Jāizceļ, ka puslaika pēdējā sekundē ļoti sarežģītu tālmetienu laukuma saimnieku grozā raidīja Sergejs Karasjovs.

Trešās ceturtdaļas sākumā VEF Rīga neizdevās mainīt cīņas gaitu, bet Triumf pārsvars pēc trim nospēlētām minūtēm bija 16 punktu izteiksmē (54:38). Veiksmīgāk mājinieki sāka darboties ceturtdaļas beigu daļā, kad pēdējās četras minūtes uzvarēja ar rezultātu 13:3. Pēdējās desmit spēles minūtes Rīgas klubs uzsāka ar vairs tikai četru punktu deficītu (59:63), bet vēlāk pieci pēc kārtas gūtie punkti jau izvirzīja VEF Rīga vadībā ar 64:63.

Turpinājumā cīņa ritēja līdzvērtīgi, bet piecas minūtes pirms tās beigām vadībā ar 72:69 atradās viesi. Nākamās pusotras minūtes laikā Triumf pārsvars pieauga līdz deviņiem punktiem (80:71), savukārt minūti pirms mača noslēguma VEF Rīga zaudēja ar 81:88. Atlikušajā laikā mājiniekiem bija iespējas atspēlēties, tomēr individuālajās darbībās pieļautās kļūdas to liedza paveikt.

Citā C apakšgrupas trešās kārtas mačā trešdien Artland Dragons ar 76:71 (16:17, 22:20, 17:18, 21:16) savā laukumā prata uzvarēt Sarthe Basket komandu.

Pēc trim kārtām grupas kopvērtējuma pirmo vietu ar trim uzvarām ieņem Triumf vienība, bet pārējie trīs klubi guvuši pa vienam panākumam.

Pirms tam Eiropas kausa pirmajā mačā rīdzinieki izbraukumā Kvakenbrikas pilsētā Vācijā ar rezultātu 82:72 pieveica Artland Dragons vienību, ko tobrīd pārstāvēja latviešu saspēles vadītājs Kristaps Valters. Savukārt otrajā mačā pirms nedēļas VEF Rīga ar 80:89 savā laukumā piekāpās Lemānas Sarthe Basket komandai no Francijas.

Iepriekš turnīrā Triumf basketbolisti izcīnīja divas uzvaras smagā cīņā. Viņi izbraukumā pārsteidza Sarthe Basket, uzvarot ar 76:71, bet pēc tam savā laukumā pagarinājumā ar 84:79 uzvarēja Artland Dragons. Teicamu sniegumu spēlē pret Artland Dragons nodemonstrēja Makī (22 punkti, desmit atlēkušās bumbas, lietderības koeficients +35), izpelnoties Eiropas kausa nedēļas vērtīgākā spēlētāja titulu.

Šī VEF Rīga un Triumf komandām bija jau otrā savstarpējā spēle šosezon. Pirmais mačs oktobra sākumā Rīgā risinājās VTB bankas rīkotās Vienotās basketbola līgas (VBL) ietvaros, un tajā mājinieki izcīnīja pārliecinošu uzvaru ar 101:78.

Eiropas kausa izcīņā pēc divu apļu turnīra katras grupas divas labākās komandas iekļūs "TOP 16" turnīrā, kur vienības atkal tiks sadalītas grupās, pa četrām komandām katrā. Pēc divu apļu turnīra pa divām labākajām vienībām no katras grupas kvalificēsies ceturtdaļfinālam.

Ceturtdaļfinālā un pusfinālā uzvarētājs tiks noskaidrots divu maču summā, bet finālā tiks aizvadīta viena spēle.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi