Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Sestdiena, 21. septembris
Matīss, Modris, Mariss

ASK Rīga noslēdzis priekšlīgumus ar Helmani, Grafu, Viļumu un Andrukaiti

Basketbola klubs "ASK Rīga" ir noslēdzis priekšlīgumus par spēlēšanu komandā nākamajā sezonā ar četriem basketbolistiem - Uvi Helmani, Raiti Grafu, Uģi Viļumu un lietuviešu spēlētāju Martinu Andrukaiti, liecina kluba izplatītā informācija.

Maksātnespējas procesā esošās "ASK Rīgas" darbības atjaunošanas iniciatīvas grupas pārstāvji pirmdien tikās ar Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidentu Ojāru Kehri, padomes priekšsēdētāju Mārtiņu Bondaru un ģenerālsekretāru Edgaru Šnepu. Tikšanās mērķis bija iepazīstināt amatpersonas, kurām jāpieņem lēmums par "ASK Rīgas" dalību Baltijas Basketbola līgā (BBL), ne tikai ar paveikto kluba darbības atjaunošanā, bet, lai tām būtu iespēja tikties un iepazīties ar cilvēkiem, kuri ir nolēmuši ar savu naudu un darbu atjaunot basketbola kluba darbību.

Viens no iniciatīvas grupas pārstāvjiem "Tērbatas centra" direktors Jānis Brants uzsvēra, ka tikšanās laikā saņemts apliecinājums, ka pirms tam izvirzītās prasības, lai iekļūtu BBL dalībnieku skaitā, ir izpildītas. "Piektdien iesniedzām LBS prasītos dokumentus par mājas spēļu zāli, komandas treneri, sastāvu, budžeta veidošanu un kluba esošo saistību dzēšanas plāniem. Tagad ar nepacietību gaidām oficiālu lēmumu, jo tikšanās laikā bija abpusēja izpratne, ka visi kluba darbības atjaunošanas plāni ir cieši saistīti ar "ASK Rīgas" dalību Baltijas Basketbola līgas elites divīzijā," norādīja Brants.

"Arēna Rīga" ir oficiāli informējusi LBS, ka būs "ASK Rīgas" mājas spēļu zāle BBL turnīrā. Jau iepriekš informēts, ka Arnis Vecvagars ir devis piekrišanu kļūt par basketbola kluba "ASK Rīga" galveno treneri, bet priekšlīgumi ir noslēgti ar četriem pazīstamiem basketbolistiem - Helmani, Grafu, Viļumu un Andrukaiti. Pirmie divi "ASK Rīgā" spēlēja arī iepriekšējā sezonā, bet Viļums un Andrukaitis komandu pārstāvēja iepriekšējā sezonā.

LBS ir iesniegtas arī deviņu Latvijā zināmu kompāniju vēstules par gatavību sponsorēt "ASK Rīgas" dalību BBL.

"ASK Rīgas" darbības atjaunošanas iniciatīvas grupa, kurā ir arī "Arēnas Rīga" valdes priekšsēdētājs Arnolds Babris un "Pegasus Partnership" direktors Kristaps Banga, ir izstrādājusi kluba sanācijas plānu, kuru publiski atbalsta lielākie kreditori, esošie un bijušie kluba spēlētāji.

Pagaidām no Latvijas BBL čempionāta elites divīzijā ir iekļautas tikai divas komandas - BK "Ventspils" un "VEF Rīga". Uz spēlēšanu BBL no Latvijas bez "ASK Rīgas" pretendē arī "Barons", "Valmiera" un "Liepājas lauvas".

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi