Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 24. septembris
Agris, Agrita

Bagatskis: Mēs zinām, ka varam. Tikai jāspēlē savs basketbols

"Ģenerālie uzstādījumi bija spēlēt agresīvi un pacietīgi, un neļaut jau no paša sākuma ukraiņiem sajust savu spēli," pēc Latvijas basketbolistu visu laiku iespaidīgākās uzvaras Eiropas čempionātu finālturnīros - 85:51 ar Ukrainu - sacīja izlases galvenais treneris Ainars Bagatskis.

"Viņiem ir ļoti disciplinēta komanda. Čempionāta labākā trīspunktu precizitāte – viņi met daudz un precīzi. Ar to arī sākām. Spēles gaitā bija tādas pāris kritiskas situācijas, daži pēdējo sekunžu metieni, taču tie izrādījās veiksmīgi, kas vēl vairāk deva pārliecību. Spēlētāji, kuri izgāja uz maiņu, pastiprināja mūsu spēli," norādīja treneris. Latvija šajā mačā realizēja 15 no 29 tālmetieniem, kamēr ukraiņi atbildēja ar trim precīziem no 16 mēģinājumiem.

"Man ļoti patika tas, kā mēs strādājām aizsardzībā. Tiešām strādājām. Laba aizsardzība, pacietīgs uzbrukums. Mums puslaikā bija viena kļūda. Ar tādu spēli var izdarīt daudz. Protams, trešajā ceturtdaļā nedaudz nomierinājāmies, kāds varbūt vēl centās uzlabot savu statistiku, taču tā ir daļa no spēles. Pārsteigumu noteikti nebija. Mēs zinām, ka mēs varam. Mums tikai jāspēlē savs basketbols." 

Kā zināms, Bagatskis ikdienā strādā Kijevas Budiveļņik klubā Ukrainā: "Man skautingu nevajadzēja. Noskatījos tikai divas viņu spēles. Ticiet man, divu gadu laikā, strādājot Ukrainā es varbūt nezinu vienīgi to, kur viņi dzīvo. Tāpat arī Artūram [Bagatska palīgam Štālbergam - aut.]. Viņi nespēlē ļoti sarežģītu basketbolu, taču spēlē ar disciplīnu." 

Pēc priekšsacīkšumačiem Jeseņicē izlases puiši kolektīvi devās uz ledainu strautu, lai nomoerinātu muskuļus. "Strautu Ļubļanā neesam atraduši. Lietus līst. Lai pastaigā ārā," ar humoru piebilda Bagatskis.

Nākošā E grupas spēle piektdienas vakarā plkst.22 ar Franciju. 


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi