Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +17 °C
Daļēji saulains
Pirmdiena, 20. maijs
Venta, Salvis, Selva

Bertānam teicams "slam dunk"; Spurs nonāk viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām

Latvietis Dāvis Bertāns sestdien nospēlētajās 20 minūtēs izcēlās ar lielisku bumbas triecienu grozā no augšas, taču viņa pārstāvētā Sanantonio Spurs komanda Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) izslēgšanas turnīra Rietumu konferences fināla trešajā spēlē savā laukumā ar 108:120 (33:29, 22:35, 33:36, 20:20) piekāpās Goldensteitas Warriors, nonākot vairs tikai viena zaudējuma attālumā no sezonas beigām.

Spurs sērijā līdz četrām uzvarām nonākusi iedzinējos ar 0-3. Nākamais mačs, kas var būt noslēdzošais, starp abām vienībām notiks pirmdien.

Bertāns šajā mačā nospēlēja 20 minūtes, kas bija viņa ilgākais spēles laiks izslēgšanas turnīrā, kuru laikā guva divus punktus. Šie vienīgie divi punkti bija pēc lieliska bumbas trieciena grozā no augšas otrajā ceturtdaļā, kad viņš pielaboja partnera metienu.

Tas bija Latvijas basketbolista vienīgais divpunktu metiens šajā cīņā, tāpat viņa rēķinā divi nesekmīgi trīspunktnieki, četras atlēkušās bumbas, divas pārtvertas piespēles, viena kļūda un viena piezīme.

Spurs otrajā mačā pēc kārtas bija spiesti iztikt bez sava līdera Kavai Lenarda, kamēr rezultatīvākais mājinieku rindās ar 21 punktu bija Manu Džinobili, bet 18 punktu pievienoja Lemarkuss Oldridžs.

Savukārt Warriors labā ar 33 punktiem un desmit atlēkušajām bumbām atzīmējās Kevins Durants, bet 21 punktu guva Stefans Karijs.

Bertāns pirmo reizi šajā sērijā devās laukumā jau pirmajā ceturtdaļā, bet kopumā spēles sākums Spurs komandai padevās veiksmīgs. Lai arī pirmo minūšu laikā Warriors izvirzījās vadībā ar 21:14, mājinieki atspēlējās un pirmo ceturksni noslēdza ar četru punktu pārsvaru (33:29).

Turpinoties līdzvērtīgai cīņai, otrās ceturtdaļas pirmajās minūtēs Bertānam ar "slam dunk" izdevās panākt 43:43, bet pirmā puslaika beigās Warriors basketbolisti veica izrāvienu. Tas viņiem pirmo reizi šajā spēlē ļāva pārsniegt desmit punktu pārsvaru, bet lielajā pārtraukumā doties ar deviņu punktu vadību - 64:55.

Cīņas turpinājumā Spurs neatradās daudz pretargumentu, lai lauztu šīs spēles gaitu, turklāt Goldensteitas kluba rindās lielisku sniegumu demonstrēja Durants, kurš trešajā ceturtdaļā pamanījās iemest 19 punktus. Otrajā puslaikā Sanantonio komandas basketbolistiem tā arī nebija reālu izredžu izcīnīt panākumu šajā spēlē.

Aģentūra LETA jau ziņoja, ka šīs sērijas otrajā spēlē Bertāns pamanījās iemest 13 punktus, kas izslēgšanas turnīrā ir viņa karjeras rekords. Tiesa, latvietis spēlēja, kad mača liktenis jau bija izšķirts.

Šīs sērijas uzvarētāja NBA finālā tiksies ar pašreizējo čempioni Klīvlendas Cavaliers vai Bostonas Celtics. Pēc divām spēlēm Austrumu konferences finālā rezultāts ir 2-0 par labu Klīvlendas vienībai.

Regulārajā turnīrā Grega Popoviča trenētā Spurs komanda ieņēma otro vietu Rietumu konferences un arī visas līgas kopvērtējumā, atpaliekot tikai no Warriors vienības.

Bertāns savā NBA debijas sezonā regulārajā čempionātā gāja laukumā 67 spēlēs, kurās vidēji nospēlēja 12,1 minūti, iemeta 4,5 punktus un izcīnīja 1,5 atlēkušās bumbas. Viņš četros mačos iemeta vismaz 15 punktus, bet rezultatīvākā cīņa latvietim bija 7.janvārī, kad pret Šarlotes Hornets tika gūts 21 punkts.

Bertāns kļuvis tikai par otro Latvijas basketbolistu pēc Andra Biedriņa, kurš piedalījies NBA izslēgšanas spēlēs. Biedriņš savulaik "play-off" mačos pārstāvēja Goldensteitas Warrors vienību, ar kuru 2007. un 2013.gadā sasniedza otro kārtu, līdz ar to Bertāns ir pirmais latvietis, kurš spēlējis konferences finālā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Vītoliņš: Šī bija mūsu labākā spēle turnīrā

Pret Slovākijas izlasi parādītais sniegums bijis labākais, kādu šajā turnīrā Latvijas hokejisti ir demonstrējuši, pēc uzvaras pasaules čempionāta mačā sarunā ar žurnālistiem sacīja valstsvienīb...

Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi