Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Bertāns un Spurs iesoļo Rietumu konferences pusfinālā pret Hjūstonu

Latviešu basketbolists Dāvis Bertāns ceturtdien laukumā pavadīja četras minūtes, bet viņa pārstāvētā NBA vienība Sanantonio Spurs iekļuva Rietumu konferences pusfinālā. Ceturtdaļfināla sērijas sestajā spēlē Spurs viesos ar 103:96 apspēlēja Memfisas Grizzlies, sērijā triumfējot ar 4-2. Spurs Rietumu pusfinālā iekļuva otro gadu pēc kārtas un piekto reizi pēdējās sešās sezonās.

Spēli labāk sāka Spurs komanda, pirmajā ceturtdaļā vienubrīd panākot septiņu punktu pārsvaru. Pēc pirmajām 12 minūtēm viesi bija priekšā ar 24:22. Tiesa, otrās ceturtdaļas laikā mājinieki Grizzlies ne tikai atspēlējās, bet arī tika priekšā, puslaiku jau noslēdzot savā labā - 50:45. 

Otrā puslaika sākumā Grizzlies pirmo reizi spēlē izvirzījās vadībā ar vismaz desmit punktu pārsvaru, kas lika Spurs stūrmanim Gregam Popovičam saukt savējos uz apspriedi. Turpinājumā viesi sāka tuvoties, pateicoties rezultatīvam Tonija Pārkera un Lamarkusa Oldridža sniegumam trešās ceturtdaļas beigās panākot neizšķirtu un pēcāk tiekot priekšā. Pirms izšķirošajām 12 minūtēm Spurs atradās vadībā ar 75:74.

Pēdējo ceturtdaļu sekmīgāk sāka mājinieki, drīz vien tiekot priekšā ar 85:79. Tiesa, nekur tālāk Grizzlies netika, saglabājot dažu punktu pārsvaru līdz izšķirošajiem notikumiem pēdējās minūtēs. Aptuveni 200 sekundes pirms finālsirēnas Petijs Milss ar tālmetienu izvirzīja vadībā Spurs (92:90), nedaudz vēlāk uz tablo arī 96:92, bet 30 sekundes pirms pamatlaika beigām viesiem jau vadība ar 100:94.

Atlikušajā pusminūtē Spurs prata noturēt pārsvaru un svinēja uzvaru kā spēlē (103:96), tā visā sērijā (4-2).

 

Dāvis nospēlēja četras minūtes - visas pirmajā puslaikā, kuru laikā netrāpīja vienīgo tālmetienu, toties izcīnīja divas atlēkušās bumbas. Tāpat latvietis pieļāva vienu kļūdu, nopelnīja vienu piezīmi, bet Spurs ar viņu laukumā guva par diviem punktiem vairāk nekā ielaida.

Uzvarētājiem līderis Kavai Lenards guva 29 punktus, pievienojot deviņas atlēkušās bumbas, bet savu labāko spēli sezonā aizvadīja pieredzējušais francūzis Tonijs Pārkers - 27 punkti, turklāt realizējot 11 no 14 metieniem.

Grizzlies no zaudējuma neglāba arī Maika Konlija 26 punkti, bet 18 iemeta Marks Gasols, kura vecākais brālis Pau spēlē Spurs rindās.

Atgādināsim, ka iepriekš visās šīs sērijas spēlēs bija uzvarējuši vienīgi mājinieki. Pirmajās divās spēlēs pārāki bija Spurs, tad sekoja divas Grizzlies uzvaras savā laukumā un Spurs panākums Sanantonio.

Spurs Rietumu konferences pusfinālā sacentīsies ar Hjūstonas Rockets un MVP kandidātu Džeimsu Hārdenu. Otrā pusfinālā Goldensteitas Warriors gaida savu pretinieci - par to kļūs Jūtas Jazz vai Losandželosas Clippers. Šobrīd sērijā ar 3-2 vadībā ir Jazz.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi