Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +15 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Bukmeikeri: Mavericks izredzes spēlēt play-off mazas; Nets un Kurucam citi mērķi

Trešdienas naktī, 23. oktobrī, sāksies Nacionālās basketbola asociācijas jaunā sezona, kas reizē būs arī Kristapa Porziņģa atgriešanās basketbolā. Viņam un Dalasas Mavericks komandai sagaidāms pārbaudījumu pilns periods, kamēr Rodions Kurucs un Dāvis Bertāns cīnīsies par vietu savās ar atšķirīgajiem sezonas mērķiem nokomplektētajās komandās Bruklinā un Vašingtonā. Sporta totalizators Betsafe piedāvā prognozes par gaidāmo sezonu.

Kristaps Porziņģis šonedēļ ne tikai atgriezīsies NBA laukumos pēc vairāk nekā pusotra gada ilgas pauzes, bet turklāt to darīs jaunas komandas sastāvā. Aizvadītās četras pārbaudes spēles un kopā ar Dalasas Mavericks pavadītā iepriekšējās sezonas izskaņa gan palīdzēja iejusties sastāvā un arī piedāvāt līdzjutējiem vismaz aptuvenu ieskatu tajā, kā Porziņģis izskatīsies vienā komandā ar Luku Dončiču.

Pārbaudes spēles gan nav patiešām objektīvs rādītājs, taču Porziņģis tajās spēlēja visnotaļ daudz un izcēlās ar vidēji 16 punktiem spēlē, apliecinot, ka savu snaipera talantu nekur nav pazaudējis. Metienu precizitāte pārbaudes mačos gan nebija īpaši augsta, it īpaši tālmetienos, taču pirmajos mačos pēc traumas tas ir tikai loģiski.

Sezonas mērogā bukmeikeri paredz, ka Porziņģis spēlēs ļoti lielu lomu Dalasas komandas uzbrukumā. Vēl gan ir neatbildēti jautājumi, kā tieši ilgtermiņā izvērsīsies viņa un slovēņu talantīgā saspēles vadītāja Lukas Dončiča sadarbība, taču abi ir tik augstas klases basketbolisti, ka nevajadzētu šaubīties par veiksmīga risinājuma atrašanu. Iespēja, ka Porziņģis sezonu pabeigs ar vismaz 19.5 punktiem vidēji spēlē, novērtēta ar koeficientu 1.60. Visnotaļ gan iespējams, ka sezonas gaitā tieši Porziņģim tiks uzticēta galvenā punktu guvēja loma komandā (galu galā, Dalasā ļoti patīk piesaukt Stīva Neša un Dirka Novicka dueta salīdzinājumus).

Bukmeikeri piedāvā koeficientu 10.00 uz to, ka Porziņģis spēs ielauzties līgas desmit rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, kurā viņš ilgstoši uzturējās 2017./18. gada sezonā. Vai viņam izdosies atkal iekļūt Zvaigžņu spēlē, kurā viņš nopelnīja sev vietu, taču traumas dēļ tomēr neuzspēlēja? Rietumu konferencē to izdarīt varētu būt visai grūti, taču šāds iznākums netiek uzskatīts par pilnībā bezcerīgu – gluži otrādi, tas novērtēts ar koeficientu 4.00.

Porziņģa pārstāvētajai Dalasai gaidāma smaga cīņa par vietu izslēgšanas spēlēs. Rietumu konferencē konkurence ir liela, kamēr Mavericks tomēr ir gados jauna komanda ar pamatīgām izmaiņām sastāvā pēdējā gada laikā. Bukmeikeri paredz Mavericks ap 40 uzvarām, ar ko tikšanai izslēgšanas spēlēs varētu būt nedaudz par maz.

Tāpat vieta izslēgšanas spēlēs netiek paredzēta Dāvja Bertāna Wizards komandai, kas ar saviem līderiem noslēgusi bagātīgus ilgtermiņa līgumus, tāpēc īsti nevar teikt, ka tā atrodas pārbūves procesā, taču kluba līdera Džona Vola smagā trauma neļauj domāt par lieliem panākumiem šosezon. Bertānam šī būs debija Wizards sastāvā (interesanta likteņa sakritība – debijas mačs būs tieši pret Porziņģi un Dalasu), un pārbaudes spēles liecina, ka viņa snaipera iemaņas nav palikušas Sanantonio.

Pagājušajā sezonā Bertāns bija sestais precīzākais tālmetienu izpildītājs visā līgā. Betsafe piedāvā koeficientu 1.60, ka arī šosezon viņš būs starp labākajiem līgā, proti, precīzāko 20 spēlētāju sarakstā (lai kvalificētos šim rādītājam, viņam jāaizvada vismaz 58 NBA spēles).

Savukārt Rodionam Kurucam kopā ar Bruklinas Nets sagaidāmi pavisam cita veida pārbaudījumi – Bruklinas komanda šovasar piesaistīja Kairiju Ērvingu, Kevinu Durentu un D`Andrē Džordanu un ar komandu, kas spēja tikt izslēgšanas spēlēs jau iepriekšējā sezonā, tagad tēmē daudz augstāk. Durents, viens no labākajiem NBA spēlētājiem šobrīd, gan traumas dēļ izlaidīs, visticamāk, visu sezonu, taču tas būs tikai daļējs attaisnojums Nets komandai, ja neizdosies uzlabot savu iepriekšējā gada sniegumu.

Nets iespējas tikt pie čempionu titula šosezon novērtētas ar koeficientu 23.00, kas sezonas favorītu sarakstā ir devītajā vietā 30 NBA komandu konkurencē. Tas ir milzīgs kāpums komandai, kas vairākus iepriekšējos gados mocījās turnīra tabulas apakšā.

Par galvenajām favorītēm šosezon bukmeikeri uzskata Losandželosas vienības Lakers un Clippers, kuras starpsezonā pamatīgi pastiprināja sastāvu. Clippers titula iespējas novērtētas ar koeficientu 4.25, bet Lakers – ar 5.00. Pašreizējās čempiones Raptors triumfa varbūtība tiek uzskatīta pat par mazāku nekā Bruklinas, bet jau vairākus gadus dominējošās Warriors iespējas saņēmušas koeficientu 12.50. Zelta štata komandai nācās šķirties no Durenta un smaga trauma ir Klejam Tompsonam, taču pārējā līga jau sen ir iemācījusies, ka Stefena Karija bombardiera prasmes nevajag novērtēt par zemu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi