Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +15 °C
Daļēji saulains
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Butauts gatavs atdot visus spēkus un zināšanas, lai VEF Rīga kļūtu par Eiropā labi zināmu klubu

Butauts pārņēma ''VEF Rīgu'' marta vidū, kad komandas līdzšinējais galvenais treneris Rims Kurtinaitis pārcēlās darbā uz Maskavas apgabala ''Himki'', ar ko vefiešiem otrdien būs jātiekas savā pirmajā spēlē VTB vienotās līgas sezonā, kur komandai garantētas vismaz 16 spēles.
Latvijas čempionvienības ''VEF Rīga'' galvenais treneris Ramūns Butauts ir gatavs atdot visus spēkus un zināšanas, lai palīdzētu komandai kļūt labi zināmai visā Eiropā, intervijā aģentūrai BNS pavēstīja lietuviešu speciālists.

Latvijas čempioni startēs arī Eiropas Basketbola līgu apvienības (ULEB) Eiropas kausa izcīņā, kur grupu turnīrā būs sešas spēles. Komandas mērķis būs uzvara Latvijas Basketbola līgā, kurā tā aizvadīs mazāk spēļu par labu vairāk starptautiskām spēlēm un vispār nespēlēs Baltijas Basketbola līgas pamatturnīrā.

47 gadus vecais Butauts no sava drauga un domubiedra Kurtinaiša saņēma jau gatavu komandu laikā, kad bija gatavojies kādu laiku atpūsties no basketbola, taču sapratis, ka bez tā ilgi nevar izturēt. Par savu tagadējo darbavietu viņš sacīja, ka jau tas, ka dažos gados komanda tikusi līdz spēlēm kvalifikācijā eirolīgai, liecina par tās mērķtiecību. Eirolīgas kvalifikācijā septembra beigās ''VEF Rīga'' gan zaudēja jau pirmajā kārtā, taču treneris uzskata, ka arī zaudējums var dot labumu.

''Nereti zaudējums komandai dod vairāk labuma nekā uzvara. Zaudējums ļauj arī apstāties un paskatīties uz savām kļūdām,'' norādīja Butauts. Zaudējumā Berlīnes ALBA viņš nevienu spēlētāju individuāli negrasās vainot, taču atzina, ka bijis pārāk daudz kļūdu.

Trenerus visvairāk apbēdinājis tas, ka bija zaudēts savs spēles stils, ka no trešās ceturtdaļas vidus laukumā nebija disciplīnas. ''Katrs kaut ko vēlējās glābt individuāli, taču kopējā zīmējuma vairs nebija,'' paskaidroja treneris.

Butauta lielais mērķis, strādājot ar ''VEF Rīgu'', ir padarīt to par Eiropā labi zināmu klubu. ''Esmu tam gatavs atdot visus savus spēkus un zināšanas.'' Tomēr lietuviešu treneris kategoriski nevēlas salīdzināt savu pirmo klubu Latvijā ''ASK Rīga'' pirms dažiem gadiem ar tagadējo VEF. 2007.gadā Butauts uzvarēja Latvijas Basketbola līgā ar ASK. bet 2011.gadā ‒ ar VEF.

''Man tā [ASK] ir pagātne, ko es nevēlos ne ar ko salīdzināt. Esmu VEF patriots un esmu gatavs atdot visus savus spēkus un zināšanas, lai komanda sasniegtu pēc iespējas labākus rezultātus. Citādi jau es varētu sākt atcerēties savu darbu ar Šauļu komandu,'' pastāstīja treneris

No 2003. līdz 2005.gadam Butauts vadīja klubu ''Šiauliai'', pirms pārcēlās darbā uz ASK. Pēc ASK bankrota viņš bija galvenais treneris Ukrainas klubā ''BC Donetsk'' un Kauņas ''Žalgiris''. No 2007. līdz 2009.gadam viņš bija arī Lietuvas izlases galvenais treneris, 2007. gada Eiropas čempionātā Spānijā aizvedot komandu līdz bronzas medaļām.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi