Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +15 °C
Daļēji apmācies
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Butauts: VEF Rīga Eirolīgas kvalifikācija dabūja lielu un sāpīgu mācību

"VEF Rīgas" galvenais treneris Ramūns Butauts pēc Latvijas čempionu ceturtdien Beļģijā piedzīvota zaudējuma Eirolīgas kvalifikācijas pirmajā kārtā kritizēja komandu par neapmierinošu sniegumu, kas ļāva laukumā dominēt Berlīnes ALBA basketbolistiem.

Visas 40 minūtes spēli kontrolēja Vācijas komanda, bet "VEF Rīgai" spēle negāja, lai ko komanda mēģinātu darīt, aģentūrai BNS teica Butauts. "VEF Rīga" zaudēja visās divcīņās vienam pret vienu, un komandas aizsardzībā bija lieli caurumi, kritiku savas komandas veikumam netaupīja treneris. Latvijas komanda zem saviem groziem zaudējusi pilnīgi visu cīņu, nevis tikai konkurencē par atlēkušajām bumbām. Butauts arī atgādināja, ka "VEF Rīga" divpunktu metienos spēja sasniegt tikai pieticīgu 34 procentu precizitāti.

"Dabūjām lielu un sāpīgu mācību," atzina Butauts, piebilstot, ka no neveiksmes jāizdara pareizie secinājumi, bet dziļāka spēles analīze notiks bez steigas pēc komandā atgriešanās Rīgā.

Neveiksmīga diena bija "VEF Rīgas" ierastajiem snaiperiem, taču daļēji tajā vainojama arī ALBA spēlētāju meistarīgā pretdarbība, un atsevišķās epizodēs veiksme bija sāncenšu sabiedrotā, uzskata treneris. Vēl kritiskāk Butauts novērtēja "VEF Rīgas" viesspēlētāju veikumu, uzsverot, ka komandas spēlē nebija disciplīnas.

"Leģionāri mūs šoreiz pievīla, bet ne jau tikai viņi ir vainīgi, jo basketbols ir komandas spēle," teica Butauts. "Komandu ["VEF Rīgu"] šodien vilka vietējie spēlētāji, taču nevaru nosaukt nevienu, kas būtu nospēlējis vismaz par 50 procentiem [savu spēju]," viņš piebilda.

Jau ziņots, ka pēc zaudējuma 60:82 cīņā pret Berlīnes ALBA basketbolistiem "VEF Rīga" no Eirolīgas kvalifikācijas izstājās pirmajā kārtā. Eiropas klubu sezonu Latvijas čempioniem gan būs iespēja turpināt Eiropas kausa izcīņā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi