Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +14 °C
Smidzinošs lietus
Sestdiena, 28. septembris
Sergejs, Svetlana, Lana

Butauts: VEF Rīga pretinieki bija nedaudz pārāki visos spēles komponentos

"VEF Rīga" pirmajā cīņā VTB vienotajā līgā varēja cīnīties par uzvaru, taču "Himki" basketbolisti bija mazliet pārāki visos spēles komponentos, un tādēļ uzvarēja, uzskata Latvijas kluba galvenais treneris Ramūns Butauts.

Savu komandu par zaudējumu Butauts nesteidza kritizēt, sakot, ka basketbolistiem jāizdara pareizie secinājumi, un tad šo neveiksmi varēs aizmirst.

""Himki" spēlēja labāk un uzvarēja pelnīti," žurnālistiem pastāstīja Butauts. "Mēs cīnījāmies līdz galam, un varēja būt arī cits iznākums, taču savas iespējas neizmantojām. Pietrūka, lai katrs spēlētājs būtu devis savu devumu," viņš piebilda.

Lai reālāk pretendētu uz uzvaru pret tādu citas svara kategorijas komandu kā "Himki", "VEF Rīgai" vajadzīgs ieguldījums no katra spēlētāja, taču šoreiz tāda vēl nebija, startu VTB līgā izvērtēja Butauts. Komandā vēl īsti nav iejuties Marks Perijs, tādēļ viņa spēles laiks bija ierobežots, vairāk uzticoties lielu enerģiju spēlē ienesušajam Dairim Bertānam.

"Himki" pamatoti pirms spēles tika uzskatīti par favorītiem, turklāt Krievijas komandas galvenais treneris Rims Kurtinaitis kā bijušais "VEF Rīgas" vadītājs labi zināja mājinieku līderu iespējas, atzina Butauts. Viņš sagaida, ka komandas sniegums arvien uzlabosies, lai gan "VEF Rīgu" gaida grūtas spēles gan VTB līgā, gan Eiropas kausa izcīņā. Butauts paļaujas, ka "VEF Rīgai" varēs palīdzēt arī Gatis Jahovičs, kam pašlaik spēlēt liedz iepriekš spēlē Tartu gūts ceļgala savainojums.

Pret "Himki" 19 punktus guvušais Kortnijs Simss arī bija noskaņots optimistiski, sakot, ka ir pamats no komandas turpmāk gaidīt arvien veiksmīgāku spēli. Simss cer labāk iejusties komandā, lai darbotos vēl lietderīgāk.

Savukārt Kurtinaitis, kurš pagājušajā sezonā vadīja arī "VEF Rīgu", atzina, ka Krievijas komanda spēlē tika uzskatīta par favorītu, taču tai neklājās tik viegli. "Himki" basketbolisti turējušies vadībā, tomēr nespēlēja tā, kā no viņiem gaidīja Kurtinaitis. Viņš apgalvoja, ka ar "VEF Rīgu" ne vienai vien spēcīgai komandai šosezon būs jānopūlas, jo kluba vadība pieliek lielas pūles, lai atjaunotu VEF kādreizējo spozmi.

Savu komandu Kurtinaitis kritizēja par trešo ceturtdaļu, kad tika zaudēts iegūtais pārsvars, un ielaistie 26 punkti bija nepieļaujami daudz. Kurtinaitis sprieda, ka "VEF Rīgai" vajadzētu prasīt vairāk no saviem viesspēlētājiem, kuri mačā palikuši praktiski neredzami.

"Himki" centra spēlētājs Aleksejs Žukaņenko ar savas komandas veikumu bija kopumā apmierināts, vien piebilda, ka pārāk vāji tika nospēlēts aizsardzībā cīņā par atlēkušajām bumbām, ļaujot pretiniekiem gūt punktus ar sodu.

Jau ziņots, ka sezonā pirmajā spēlē VTB līgā "VEF Rīga" otrdien zaudēja ar 75:85, spriedzi laukumā pret VTB līgas čempioniem noturot līdz pēdējai minūtei.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi