Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Dalasas Mavericks komandā šosezon būs visvairāk ārvalstu basketbolistu

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) 2019./2020.gada sezonā vislielākā ārvalstu spēlētāju pārstāvniecība būs Kristapa Porziņģa pārstāvētajā Dalasas Mavericks vienībā.

Bez latvieša Porziņģa komandā ir arī slovēnis Luka Dončičs, serbs Bobans Marjanovičs, vācietis Maksi Klēbers, puertorikānis Hosē Huans Barea, austrālietis Raiens Brokhofs un kanādietis Dvaits Pauelss.

Kā ziņo NBA, jauno sezonu līgā kopā uzsāks 108 ārzemnieki, kuri pārstāv 38 valstis. No šiem spēlētājiem 16 ir Kanādas basketbolisti, kas ASV kaimiņvalstij ir jauns rekords pasaulē spēcīgākajā līgā.

Tāpat liela pārstāvniecība ir Austrālijai, no kuras NBA komandu sastāvos ir deviņi basketbolisti. Tikmēr Francija pārstāvēta ar astoņiem spēlētājiem, Horvātija ar septiņiem, bet Serbija - ar sešiem.

Bez Porziņģa no Latvijas basketbolistiem NBA sezonu uzsāks arī Dāvis Bertāns un Rodions Kurucs, kuri ir attiecīgi Vašingtonas Wizards un Bruklinas Nets. Sevi apliecinot NBA Attīstības līgā, pie iespējas spēlēt planētas spēcīgākajā līgā var tikt arī Anžejs Pasečņiks.

Iepriekšējā sezonā NBA bija četri latvieši, taču Porziņģis turpināja rehabilitāciju pēc 2018.gada februārī gūtās traumas un laukumā nedevās.

Ja Mavericks savā komandā pulcējusi septiņus ārzemniekus, tad pa sešiem aizrobežu spēlētājiem ir Filadelfijas 76ers un Fīniksas Suns komandās, savukārt pa pieciem ārvalstu basketbolistiem ir Memfisas Grizzlies, Jūtas Jazz, Sanantonio Spurs, Toronto Raptors, Oklahomasitijas Thunder, Sakramento Kings un Vašingtonas Wizards sastāvos.

Iepriekšējā sezonā no ārzemju basketbolistiem pie balvām tika grieķis Jannis Adetokunbo (sezonas vērtīgākais spēlētājs), Dončičs (labākais debitants), kamerūnietis Paskāls Sjakams (visvairāk progresējušais spēlētājs) un francūzis Rūdijs Gobērs (labākais aizsardzības spēlētājs).

NBA jaunā sezona sākusies otrdien ar divām spēlēm, bet trešdien pirmās cīņas aizvadīs latviešu pārstāvētās komandas, turklāt savā starpā tiksies Bertāns un Porziņģis.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi