Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +8 °C
Apmācies
Ceturtdiena, 3. oktobris
Ilizana, Elza

Ieskrējiens pavasara trakumam

Kluss pamatturnīrs Eiropas kausu izcīņas un SEB Baltijas līgas ēnā līdz 31.martam, kā arī aizraujošas izslēgšanas spēles aprīlī un maijā — tāda solās būt Latvijas Basketbola līgas 18.sezona. Tā sāksies otrdienas vakarā ar spēlēm BK Ventspils — Gulbenes ASK/Buki un Liepājas lauvas — Ķeizarmežs, bet beigsies maijā ar finālsērijām.

Otro gadu pēc kārtas virslīgas komandas aizvadīs dažādu spēļu skaitu. Trio, kas spēlēs arī Eiropas kausu izcīņā, — Barons/LMT, ASK Rīga, BK Ventspils — ar sāncenšiem tiksies tikai pa divām reizēm, bet pārējais sešnieks savā starpā izspēlēs četrus apļus. Tabulā komandas tiks sarindotas pēc izcīnīto uzvaru procenta. Izslēgšanas spēlēs piedalīsies sešas labākās.

Starpsezonu laikā klubu stratēģijā un komandu sastāvos notikušas izmaiņas, kuru rezultātu nopietnību varēsim novērtēt tikai turnīra laikā. pagaidām jautājumu ir vairāk par atbildēm. Kā komandu spēku ietekmēs BK Ventspils latviskošanās un Gulbenes basketbola skolas bijušo audzēkņu atgriešanās (Edmunds Gabrāns, Artūrs Brūniņš)? Ko Liepājā paveiks kārtējais jaunais treneris (Oļegs Okulovs no Krievijas), un cik produktīva būs Vara Krūmiņa atgriešanās virslīgā pie Jelgavas Zemgales stūres? Kā veidosies VEF Rīga un SK Valmiera liktenis treneru Valda Valtera un Ainara Bagatska darba otrajās sezonās? Kādu attīstības virzienu ieturēs Barons/LMT un ASK Rīga? Jācer tikai, ka LBL sakarā galvenās intrigas tiks risinātas laukumā un spēku samērus negrozīs ekonomisko problēmu asākās izpausmes.

Tāpat jācer, ka auglīgas būs antidopinga un antinarkotiku aktivitātes, kuras sistematizēs starp Basketbola savienību un Sporta medicīnas valsts aģentūru (SMVA) noslēgtais sadarbības līgums. 2007.gadā dopinga apkarotāji pārbaudījuši 24 basketbolistus (diviem konstatētas marihuānas pēdas), 2008.gadā kontroļu daudzums pieaudzis. SMVA antidopinga nodaļas vadītāja Liene Kozlovska lielākās cerības gan saista ar izskaidrošanas darbu, taču morāle bez pātagas diezin vai būs pietiekami iedarbīga.

***

Basketbols

LBL čempionāts

Barons/LMT, ASK Rīga, BK Ventspils — pa divām spēlēm ar katru pretinieku (pa 16 spēlēm)

VEF Rīga, SK Valmiera, Liepājas lauvas, Gulbenes ASK/Buki, Jelgavas Zemgale, Ķeizarmežs — pa četrām spēlēm savā starpā, pa divām ar pirmo trijnieku (pa 26 spēlēm)

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi