Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra
Atgriešanās dzimtenē Porziņģim ir kā svaiga gaisa malks. "Ir jau daži brīži, kad cilvēku uzmanība liekas pārāk traka, taču tā vairāk mani "uzvelk" Ņujorkā. Latvijā cilvēki ir patīkamāki un piezemētāki"

Kristaps gatavs ziņģēt Stambulā

Izvairīgs, vērtējot aizvadīto sezonu Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA), bet konkrēts attiecībā pret Latvijas valstsvienību. Latvijas basketbola spožākā zvaigzne Kristaps Porziņģis pirmdien oficiāli paziņoja, ka pārstāvēs Latvijas nacionālo komandu rudenī gaidāmajā Eiropas čempionāta finālturnīrā.

"Visas sezonas gaitā zemapziņā man bija sajūta, ka gribu spēlēt izlasē. Tiklīdz sezona bija galā un biju puslīdz vesels, sapratu, ka esmu gatavs piedalīties," dzimtajā Liepājā notikušajā preses konferencē paziņoja 21 gadu vecais centra uzbrucējs.

Kopš Kristaps Porziņģis sevi pieteica kā uzlecošo NBA zvaigzni, Latvijas basketbola līdzjutēji ar nepacietību gaidīja viņa debiju arī valstsvienībā, taču nācās būt pacietīgiem, jo Rīgā daļēji notikušajā Eiropas čempionātā viņš nevarēja piedalīties, jo liepājniekam bija jābūt Ņujorkas Knicks rīcībā pirms savas pirmās sezonas pasaules spēcīgākajā basketbola līgā, bet pērn viņš olimpiskā kvalifikācijas turnīra vietā izvēlējās veltīt vasaru savas meistarības pilnveidošanai, lai būtu pilnībā gatavs sava otrajam uznācienam basketbola Mekā.

Arī šoreiz Kristapa lēmums tika gaidīts ar bažām, jo nav noslēpums, ka Knicks komandas treneri labprātāk redzētu basketbolistu slīpējam savas prasmes, nevis aizstāvot valsts krāsas. Tiesa, nojaušams, ka Porziņģa un kluba vadības attiecības šobrīd ir visai saspīlētas pēc neveiksmīgās sezonas un Knicks mēģinājumiem atbrīvoties no kluba zvaigznes Karmelo Entonija. "Labprāt šobrīd neizplūstu komentāros par kluba lietām," pašā preses konferences sākumā norādīja Porziņģis un arī uz turpmākajiem uzvedinošajiem jautājumiem par pagājušo sezonu atbildēja izvairīgi, rūpīgi pārdomādams katru teikto vārdu.

Starpsezonā Porziņģis gatavojas turpināt pilnveidot savu fizisko gatavību, lai vēl labāk tiktu galā ar pienākumiem cīņā zem groza. "Tur varu palikt tikai spēcīgāks. Daudz basketbola lietu vēl jāpilnveido. Strādāsim pie metiena, dribla. Visas sezonas garumā strādāju ar vienu treneri, un mēs esam vienisprātis par lietām, pie kurām jāpiestrādā," Kristaps gatavojas nopietnam darbam.

Visu rakstu lasiet otrdienas laikrakstā Diena!

Top komentāri

Daina
D
Nu kāda "nacionālā komanda"?? Ir taču runa par valsts izlasi. Lūdzu, runāsim un rakstīsim latviski!!
joe
j
Diez ko autors bija domājis ar šādu virsrakstu, jo ar Kristapa uzvārdu dziedāšanai vienīgais kopīgais ir atskaņas.
Skatīt visus komentārus

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi