Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Kurucs ar karjeras trešo rezultatīvāko maču palīdz Nets uzvarēt spēcīgo Celtics

Latviešu basketbolists Rodions Kurucs pirmdien guva 19 punktus un aizvadīja savu trešo rezultatīvāko Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) spēli, palīdzēdams Bruklinas Nets komandai izcīnīt uzvaru.

Nets savā laukumā ar rezultātu 109:102 (27:25, 19:20, 44:21, 19:36) pārspēja Bostonas Celtics vienību, kurai šajā mačā bija jāiztiek bez sava līdera Kairija Ērvinga.

Nets svinēja piekto uzvaru pēdējās septiņās spēlēs. Tāpat Bruklina uzvarējusi deviņas no pēdējām desmit mājas spēlēm.

Kurucs šajā duelī laukumā pavadīja 33 minūtes un 13 sekundes, kuru laikā realizēja piecus no septiņiem divpunktu metieniem, divus no četriem tālmetieniem un visus trīs soda metienus.

Tāpat cēsnieks izcīnīja četras atlēkušās bumbas, veica vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra divas bumbas, vienu reizi kļūdījās un trīs reizes pārkāpa noteikumus. Nets ar viņu laukumā ielaida par septiņiem punktiem vairāk nekā iemeta, kas bija sliktākais rādītājs komandā.

Nets komandā ar 34 punktiem rezultatīvākais bija D'Endželo Rasels, 19 punkti un 12 atlēkušās bumbas bija Džeretam Elenam, bet desmit punkti un 14 bumbas zem groziem - Demarrem Kerolam.

Celtics rindās 34 punktus guva Džeisons Teitams, bet 22 punkti bija Džeilenam Braunam.

Kurucs spēli sāka sākumsastāvā un savus pirmos punktus guva sestajā minūtē, kad iemeta tālmetienu un atzīmējās ar trīspunktu gājienu, īsā laikā no 7:12 panākdams savai komandai vadību ar 13:12. Pirmajā ceturtdaļā otro reizi dodoties laukumā, viņš guva vēl divus punktus (20:16), bet Nets pirmās 12 minūtes noslēdza ar 27:25 savā labā.

Otrajā ceturtdaļā latviešu basketbolists palika bešā, bet Nets uz īsu brīdi zaudēja vadību, pēc tam to atgūstot un puslaiku uzvarot ar 46:45. Nākamo reizi Kurucs grozu iekaroja trešās ceturtdaļas sestajā minūtē, kad pusminūtes laikā realizēja divus "sodiņus" un ar precīzu metienu noslēdza caurgājienu (65:59), Nets komandai šajā spēles nogrieznī ar 15 punktu izrāvienu ieliekot pamatus uzvarai.

14 sekundes pirms ceturtdaļas beigām latvietis iemeta vēl vienu "trejaci" un pēdējā sekundē pielaboja komandas biedra neprecīzo tālmetienu, panākdams 90:66 Nets labā. Vēl divus punktus Kurucs savam kontam pievienoja ceturtajā ceturtdaļā, Bruklinas basketbolistiem svinot uzvaru ar 109:102.

Nets ar 22 uzvarām 45 spēlēs Austrumu konferencē ieņem septīto vietu, kamēr Celtics ar 25 panākumiem 43 cīņās ir piektā.

Bruklinas vienība nākamo spēli aizvadīs trešdien, kad viesosies pie novājinātās Hjūstonas "Rockets.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi