Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +18 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 20. septembris
Marianna, Ginters, Guntra

Laksa: Treneris iedrošināja mest un pārliecināja, ka varu trāpīt

Līderes Elīnas Babkinas lomu spēles gaitas laušanā pēc pirmās uzvaras Eiropas čempionāta finālturnīrā izcēla Latvijas basketbola valstsvienības uzbrucēja Kitija Laksa, kura atzina, ar katru spēli uztraukums un spriedze mazinās, kas arī palīdz uzlabot precizitāti metienos. Kitija pret Melnkalni trāpīja piecus tālmetienus, turklāt vairākus no tiem – spēles lūzuma brīžos.

“Elīna bija galvenais faktors, kāpēc mums šodien vispār bija iespēja cīnīties par uzvaru. Viņa salauza spēli pēc tā ne pārāk labā sākuma. Vispirms spēli sajuta viņa, un mēs viņai sekojām,” Laksa uzsvēra, ka Babkinas sniegums pavilcis uz priekšu visu komandu. Pasīvo sākumu viņa skaidroja ar koncentrēšanās trūkumu, ko, iespējams, veicinājis neierasti agrais spēles sākuma laiks. “Nedrīkst to vainot vai ar to attaisnoties, taču tas nav viegli, sākt tik agri,” atzina spēlētāja.

Dienu iepriekš pret Krieviju viņa trāpīja tikai vienu no septiņiem metieniem, turklāt arī komandai metienu procents bija starp sliktākajiem turnīrā, taču treneri iedrošinājuši uzbrucēju uzticēties savam metienam. "Treneris uzsvēra man, ka ir jāmet, ja ir iespēja, ka es varu trāpīt, un tur arī es atradu savu pārliecību. Paldies arī meitenēm, kuras mani atrada brīvās pozīcijās. Man jau vairumā situāciju atlika tikai trāpīt."

Laksa bija gandarīta par to, ka beidzot izcīnīta uzvara finālturnīrā tik svarīgā spēlē, taču piebilda, ka tas ir tikai sākums: “Jāuzvar arī Beļģija un katra nākamā pretiniece. Šī bija fantastiska uzvara, ko ļoti gaidījām, taču pie tā nekavēsimies. Jāiet tālāk!”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi