Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Lasmanis: Pirmie kucēni noslīcināti, pirmais stresiņš nosists

Latvijas 3x3 basketbola izlase neuzskata, ka labi aizvadīja Parīzes olimpisko spēļu turnīra pirmo spēli, tomēr arī pretiniekiem bija problēmas, līdz ar to izdevās izcīnīt samērā drošu panākumu ar 21:14 pret Lietuvu.

“Abām komandām bija manāms uztraukums. Varbūt mēs tikām ar to mazliet labāk galā – viņi pieļāva diezgan daudz nepiespiestas kļūdas, izdriblējot autā, iedodot mums rokās bumbu. Mums tādu kļūdu bija mazāk, bet arī paši nespēlējām ļoti pārliecinoši. Pirmie kucēni slīcināti, pirmais stresiņš nosists, jāgatavojas nākamajai spēlei,” sarunā ar Sporta Avīzi teica Kārlis Pauls Lasmanis. “Tagad mēs zinām kā šeit būs, kāda ir atmosfēra, no kuras puses vējš pūš.”

Lasmanis pauž, ka šī viņam bija pirmā nopietnā spēle ilgākā laika periodā, kas radījis papildus uztraukumu. “Sākumā tiešām bija uztraukums, jo nebiju traumas dēļ kādu laiciņu spēlējis. Jā, bija Eiropas čempionāta kvalifikācija, bet to īsti neskaitu, aizvadīju uz pusslodzi, šis ir atgriešanās turnīrs. It kā treniņos visu darījām un biju gatavs, tomēr uztraukums tāpat bija lielāks nekā parasti.”

Lietuva pēdējos gados ļoti strauji progresējusi un ielauzusies 3x3 basketbola elitē. “Mums nekad pret Lietuvu neiet viegli, tāpēc esmu ļoti priecīgs, ka izdevās pirmajā spēlē šādi nospēlēt, viens spēcīgs pretinieks aiz muguras,” stāstīja spēlētājs.

Lietuvas 3x3 izlases spēlētāji pirms olimpiskā turnīra sākuma no saviem telefoniem izdzēsa sociālo tīklu lietotnes, kamēr Lasmanis ir aktīvākais Latvijas olimpiskās komandas dalībnieks, Instagram īso stāstu sadaļā, izklaidējot sekotājus un rādot viņiem to, kas ikdienā nav pieejams. “Sociālos tīklus lietoju brīvajā laikā hi-hī, ha-hā nolūkos, ir forši pafilmēt, cilvēkiem patīk – gan izklaidēju viņus, gan parādu kā olimpiskās spēles izskatās no otras puses. Šodien gan sociālajos tīklos biju maz. Man pietiek ar vienu dienu, lai noskaņotos, nevajag tam nedēļu.”

Spēles laikā termometra stabiņš rādīja 35 grādus pēc Celsija, turklāt uz laukuma temperatūra, visticamāk, bija vēl augstāka. “Forši izsvīst,” ar smaidu teica Lasmanis. “Tomēr šie vēl ir ziediņi, ir bijis, ka šādā karstumā jānospēlē trīs spēles dienā. Tad gan ir puņķi un asaras, liekas, ka kājas pacelsies pret sauli.”

Līdz nākamajai cīņai Latvijas izlasei būs 24 stundas laika – trešdien plkst. 19.35 gaidāms duelis ar Nīderlandi. “Spēcīgs un pieredzējis pretinieks. Labi, zināmi spēlētāji, būs grūta spēle, atkal jānoskaņojas kā uz finālspēli, jo katra spēle šeit ir kā finālspēle. Tad visam vajadzētu būt kārtībā. Mums jābūt gataviem,” par nākamo pretinieku Sporta Avīzei teica Lasmanis. Pamatturnīrā visas astoņas 3x3 izlases aizvadīs spēli katra pret katru, divām uzreiz sasniedzot pusfinālu, bet vēl četrām spēkojoties “play-in” kārtā.

“Ļoti karsts, paldies Oskaram Urbanovičam, visam Latvijas Olimpiskās vienības sastāvam, kas mūs maksimāli atvēsināja ar ledus vestēm un ledus dvieļiem, sagatavojot cīņai. Laukumā bija šausmīgi karsts un liekas, ka mēs bijām fiziski gatavāki nekā lietuvieši. Tas parādījās lēmumos un saspēlē, ko veicām, prieks par džekiem,” par laikapstākļiem teica cits izlases spēlētājs Zigmārs Raimo.

Tikmēr neapmierināts ar savu sniegumu bija Nauris Miezis, kurš jau pēc desmit spēlētām sekundēm laukumu atstāja ar saķertu sānu, bet drīz vien veiksmīgi tajā atgriezās. “Likās, ka viņi spēlēs citu kombināciju, tāpēc es atslēdzos. Tā bija vienīgā lieta ar ko viņi mani pārsteidza – negaidīts bloks no sāna un pelnīti dabūju par ribām, jo biju mazliet atslābis,” secināja Miezis, paužot, ka ar neko citu konkurenti nepārsteidza.

“Paldies trenerim Raimondam Feldmanim, kurš bija veicis lielisku pretinieku izpēti un tas šodien tiešām strādāja, lai arī es šausmīgi kļūdījos, ceru, ka nedabūšu no trenera pa dirsu. Mēs noteikti varam uzlabot spēli. Domāju, abi mūsu komandas olimpiskie debitanti noteikti bija uztraukušies, bet varbūt tas arī tieši nāca par labu, jo iesākām enerģiski - nervozitāte sprāga ārā.”

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi