Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 1. oktobris
Lāsma, Zanda, Zandis

Latvijas basketbolistes zaudē Itālijai un pasaules čempionātā nespēlēs

Latvijas dāmu basketbola valstsvienība Eiropas čempionāta pusfināla spēlē par 5.-8.vietu pagarinājumā ar 66:68 (39:23, 62:62) zaudēja Itālijas izlasei, kaut cīņas gaitā bija vadībā ar 22 punktu pārsvaru. Sestdien Latvijas basketbolistes aizvadīs spēli ar Slovākijas basketbolistēm par septīto vietu Eiropas čempionātā. Savukārt itālietes un Grieķijas basketbolistes izspēlēs piekto vietu un pēdējo ceļazīmi uz nākamā gada pasaules čempionātu.

Latvijas komandas sniegums pirmajās minūtēs ne brīdi nelika domāt par nogurumu pēc ceturtdienas spēles, un arī apņēmības mājinieču darbībā bija nesalīdzināmi vairāk. Mērķi sasniedza pirmie seši metieni no spēles – un 4.minūtē jau 12:3. Laukuma saimnieces izspēlēja vienu kombināciju skaistāku par otru, roku punktu gūšanā pielika gandrīz visas spēlētājas, bet aizsardzībā pēc itāliešu neveiksmīgajiem metieniem otrās iespējas viņām netika dotas.

Sākoties spēlētāju maiņām (pirmajās 10 minūtēs laukumā pabija desmit latvietes), ofensīva nedaudz pierima, taču līdz pirmās ceturtdaļas beigām tika panākta 15 punktu starpība – 25:10.

Otrajā ceturtdaļā spēle kļuva nedaudz haotiskāka un abpusēji neprecīzāka – gan metienos, gan piespēlēs. Pirmajās četrās minūtēs Baško raidījums bija vienīgais realizētais. Nepilnas četras minūtes līdz puslaika beigām pēc Guntas precīzā tālmetiena (puslaikā viņai 15 punktu) pārsvars pirmo reizi pārsniedza 20 punktus – 34:12 (vēlāk bija arī 39:17).

Pašā izskaņā Itālijas basketbolistes mazliet aktivizējās un starpību samazināja līdz 16 punktiem – 39:23.

Četri Jēkabsones punkti Latvijas valstsvienībai otrā puslaika sākumā ļāva atjaunot 20 punktu pārsvaru, taču itālietes nedomāja padoties un par vairākām paviršībām aizsardzībā un neprecizitātēm uzbrukumā sodīja mājinieces, samazinot starpību līdz 47:37. Sevišķi lielas problēmas radās Latvijas uzbrukumam, atjaunojot bažas par atlikušajām spēka rezervēm.

Ceturtās ceturtdaļas sākumā turpinājās diezgan samocīta spēle, kurā rezultāta starpība būtiski nemainījās. Taču pēc diviem itāliešu precīziem trīspunktniekiem un precīzu soda metienu sērijas, kā arī vairākām latviešu neveiksmēm uzbrukumā vadībā jau izvirzījās viešņas - 54:55 (divarpus minūtes līdz beigām).

Galotne jau otro dienu pēc kārtas sanāca dramatiska. Trīs Baško un Eibeles precīzie soda metieni ļāva atgūt vadību (57:55), bet Maskjadri realizēja trīspunktnieku (57:58). Jēkabsone bija divreiz precīza no soda metienu līnijas (59:58), bet itālietes atbildēja ar diviem punktiem (59:60). 15 sekundes līdz beigām pēc pacietīgi izspēlēta uzbrukuma Baško trāpīja tālmetienu (62:60), bet Čirone realizēja divus soda metienus (62:62).

Mirkli pēc finālsignāla Baško pielaboja Jēkabsones metienu – pagarinājums.

Pagarinājumā vispirms ar precīziem metieniem apmainījās Tamane un Balardīni, tad Jēkabsone un Balardīni. Sākoties pēdējai minūtei Eibele nerealizēja tālmetienu. Savukārt Itālijas izlasi pirmo reizi papildlaikā vadībā izvirzīja Maki. Latvietēm vēl bija 15 sekundes laika atspēlēties, taču pēdējā uzbrukumā līdz metienam viņas nemaz nenonāca.

Itālijas izlase sestdien aizvadīs maču par 7.vietu ar Slovākijas izlasi, kas piektdienas pirmajā spēlē piekāpās grieķietēm 59:64.

Piektdien vakarā notiks pusfināla spēles Baltkrievija – Francija un Spānija – Krievija.

x x x

Eiropas čempionāta finālturnīrs

Par 5.-8.vietu

Itālija – Latvija 68:66 (10:25, 23:39, 41:50, 62:62)

Itālija
: Maki 20 (6 piesp., 5 atl.), Maskjadri 18, Aleksandera 9, Resa 2, Čirone 4, Balardīni 4, Frankīni 6, Modika 2, Menegela 3

Latvija: Jēkabsone-Žogota 12, Baško 22, Krūmberga 6, Tamane 13, Kārkliņa 1, Brumermane 5, Eibele 7 , Jansone, Tāre, Niedola, Putniņa


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi