Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 25. aprīlis
Līksma, Bārbala

Latvijas U-16 izlases basketbolisti piekāpjas Turcijai un zaudē izredzes tikt uz PK izcīņu

Latvijas U-16 kadetu basketbola izlase piektdien Melnkalnē, Eiropas čempionāta mačā par 5.-8.vietu nespēja noturēt pārsvaru un zaudēja Turcijas vienaudžiem, šķiroties no izredzēm tikt pie ceļazīmes uz nākamā gada Pasaules kausa izcīņu U-17 vecuma grupā, kur Latvijas puiši nekad nav spēlējuši. Latvijas kadeti cieta neveiksmi ar rezultātu 73:79 (17:6, 26:26, 12:25, 18:22).

Zaudētājiem rezultatīvākais ar 22 punktiem bija Roberts Bērziņš, kamēr Kristaps Ķilps sameta 16, bet Kristofers Strautmanis 11 punktus, izcīnot arī astoņas atlēkušās bumbas.

Savukārt Turcijas izlasē izcēlās Ismails Karabilens, kurš guva 13 punktus un izcīnīja desmit atlēkušās bumbas zem groziem.

Podgoricā notikušo dueli Latvija sāka ļoti labi, pirmajā spēles nogrieznī pretiniekiem ļaujot iemest tikai sešus punktus, izvirzoties vadībā ar 17:6. Pārsvaru latvieši spēja saglabāt līdz puslaika beigām, atpūtā komandai ejot ar rezultātu 43:32.

Tomēr trešās ceturtdaļas laikā Turcija ar veiksmīgu pakaļdzīšanos spēja atspēlēties un pirms noslēdzošās desmitminūtes jau bija priekšā ar 57:55.

Beigu cēliena sākumā Latvijas kadeti vēl uz brīdi spēja atgūt vadību, tomēr tad Turcija veica vēl vienu izrāvienu, pēc kura Mārtiņa Gulbja trenētā komanda vairs nespēja atspēlēties.

Čempionāta noslēgumā Latvijas U-16 izlase spēlē par septīto vietu tiksies ar Spānijas kadetiem, ar kuriem šajā čempionātā jau tikās, zaudējot apakšgrupas pirmajā mačā. Spāņi piektdien ar 80:92 (18:15, 11:23, 13:31, 38:23) zaudēja Lietuvai. Tikmēr Lietuvas un Turcijas jaunās basketbola paaudzes sadalīs pēdējo ceļazīmi uz U-17 Pasaules kausu.

Jau vēstīts, ka pirmajā mačā Latvija ar 70:91 piekāpās Spānijai, sestdien ar rezultātu 58:48 droši pārspēja Zviedrijas vienaudžus, bet apakšgrupu turnīra noslēdzošajā mačā ar 80:66 uzvarēja turnīra saimnieci Melnkalni.

Savukārt otrdien astotdaļfinālā spraigā cīņā ar 84:82 pagarinājumā pieveica Krievijas izlasi, kamēr ceturtdaļfinālā Latvijas valstsvienība nenosargāja 12 punktu pārsvaru un ar 69:71 piekāpās Horvātijas vienaudžiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi