Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 30. septembris
Menarda, Elma, Elna

Latvijas U-20 izlases basketbolistēm pienākas naudas balva līdz 10 000 latu

U-20 sieviešu basketbola izlasei par bronzas medaļu Eiropas čempionātā (EČ) pienākas naudas balva līdz 10 tūkstošiem latu, aģentūru BNS informēja Izglītības un zinātnes ministrijā.

Saskaņā ar Ministru kabineta noteikumiem basketbolistēm, viņu treneriem un apkalpojošajam personālam var piešķirt naudas prēmiju līdz 10 tūkstošiem latu kopumā.

Savukārt Latvijas Basketbola savienībai par izlases dalību EČ var piešķirt līdz 15 tūkstošiem latu. Naudas balva jāizmanto sporta veida veicināšanai un jaunatnes sporta programmu attīstībai.

Izglītības ministre Tatjana Koķe (Zaļo un zemnieku savienība) pirmdien žurnālistiem sacīja, ka sportistēm tiks rīkota pieņemšana, bet par naudas prēmijām, kā ik gadu, paredzēts lemt gada nogalē.

Arī premjers Valdis Dombrovskis ("Jaunais laiks") iecerējis pēc atgriešanās no atvaļinājuma nākamnedēļ tikties ar basketbolistēm, aģentūru BNS informēja Ministru kabineta preses sekretārs Aivis Freidenfelds.

"U-20 izlasei šīs ir jau trešās bronzas medaļas pēdējo piecu gadu laikā, kas liecina par stabilu un saliedētu komandas spēli. Esmu gandarīts, ka sieviešu basketbols Latvijā kļūst arvien populārāks. Turnīra laikā jūs demonstrējāt lielisku sniegumu, apliecinot sevi kā spēcīgu un saliedētu komandu. Jūtos lepns par jums un vēlos izteikt cieņu galvenajam trenerim Mārtiņam Zībartam un trenerei Mudītei Zanderei, kuri mūsu nacionālo komandu aizveduši līdz bronzas medaļām," atzinību izteicis valdības vadītājs.

Jau vēstīts, ka Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase dramatiskā spēlē svētdien Liepājā izcīnīja Eiropas čempionāta (EČ) bronzas medaļas.

Latvija ar 53:49 uzvarēja Francijas vienaudzes, kam pirmajā puslaikā bija pat 17 punktu pārsvars. Vadībā latvietes izvirzījās tikai četras minūtes pirms spēles beigām.

Arī pagājušajā gadā EČ Latvijas U-20 komanda ieguva bronzas medaļas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi