Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Svētdiena, 22. septembris
Maigurs, Mārica, Māris

Latvijas vicečempiones basketbolā sievietēm Cēsis beidzot gūst pirmo uzvaru šosezon

Pirmo uzvaru šosezon sestdien beidzot guva pagājušās sezonas Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) vicečempiones Cēsis, kas apvienotā čempionāta otrā posma vājāko komandu mačā ar 66:48 (19:15, 19:14, 14:6, 14:13) izbraukumā pieveica Latvijas U-16 izlasi.

Pirms sezonas Cēsis pavēstīja, ka vismaz sezonas sākumā sacentīsies ar pilnīgā atjauninātu sastāvu un jau pirmajā mačā piekāpās tieši U-16 izlasei. Pirmo posmu komanda pabeidza bez uzvarām, bet jau otrā posma pirmajā mačā rādīja cienīgu sniegumu, tikai ar 55:61 piekāpjoties Latvijas Universitātei (LU).

Sestdien beidzot cēsnieces guvušas pirmo uzvaru, droši aizvadot visu maču un izbraukumā pieveicot U-16 izlasi ar 66:48 (19:15, 19:14, 14:6, 14:13).

Rezultatīvākā uzvarētājām ar 27 punktiem un 13 atlēkušajām bumbām bija Laura Audere, bet 11 punktus sameta Anda Kuzmina.

Savukārt U-16 izlases labā 12 punktus guva Nikola Ozola.

Kā ziņots, piecas spēcīgākās komandas pēc pirmā posma iekļuva otrā posma spēcīgāko grupā, kur tās sagaidījusi Somijas čempionvienība Lāpenrantas Cats. Savukārt pārējās komandas cīnās vājāko sešiniekā.

Vājāko komandu grupā komandas saglabāja arī pirmajā posmā izcīnītās uzvaras. Tajā līdere ar septiņiem panākumiem 12 mačos ir RSU/Merks, ar piecām uzvarām 12 mačos seko "Latvijas Universitāte", bet Igaunijas vienībai Tartu Universitāte un Audentes ir pa trim uzvarām attiecīgi desmit un 11 spēlēs. Savukārt pa vienai uzvarai attiecīgi 11 un 12 spēlēs guvušas Cēsis un Latvijas U-16 izlase, kas turklāt iepriekšējā mačā saņēma tehnisko zaudējumu.

Šīs sešas komandas vājākajā grupā divos apļos cīnās par 7. un 8.vietu, kas dos tiesības pārspēlēs ar spēcīgākās grupas 5. un 6.vietas ieguvējām cīnīties par tiesībām piedalīties finālsešinieka turnīrā.

Tikmēr spēcīgāko komandu grupā Cats izcīnījusi trīs uzvaras tikpat mačos, kamēr Vega 1/Liepāja basketbolistēm ir divas uzvaras trijās spēlēs un otrā vieta.

Bez uzvarām pašlaik ir Tallinas Universitātes, Tallinas 1182 un TTT Rīga-Juniores basketbolistes, bet Latvijas čempiones TTT Rīga otrajā posmā iesaistīsies sestdien.

Šosezon Latvijas un Igaunijas apvienotā čempionāta regulārajā turnīrā piedalījās 11 komandas - septiņas no Latvijas un četras no Igaunijas.

Tikmēr Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) izslēgšanas turnīrā aprīlī piedalīsies četras labākās Latvijas komandas pēc Latvijas-Igaunijas līgas pamatturnīra rezultātiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Hokejs

Vairāk Hokejs


Basketbols

Vairāk Basketbols


Futbols

Vairāk Futbols


Teniss

Vairāk Teniss


Volejbols

Vairāk Volejbols


Motoru sports

Vairāk Motoru sports


Vieglatlētika

Vairāk Vieglatlētika


Riteņbraukšana

Vairāk Riteņbraukšana


Ziemas sports

Vairāk Ziemas sports


Citi

Vairāk Citi